Vis fileren in Geelse hotelschool De leerlingen mochten ook zelf vis fileren. Foto: KOGEKA

VLAM en NorthSeaChefs geven workshop ‘Vis van bij ons’ in Geelse hotelschool

Hotelschool Sint Jozef Geel kreeg maandag uitzonderlijk bezoek. In samenwerking met VLAM en de NorthsSeaChefs werden de leerlingen getrakteerd op een reeks workshops over het fileren en bereiden van vissen.

De laatstejaarsstudenten van Hotelschool Sint Jozef Geel (KOGEKA) kregen maandag een bijzondere leerervaring. VLAM en de NorthSeaChefs hielden in de school verschillende workshops om de leerlingen kennis te laten maken met duurzaam gevangen vis volgens de seizoenen.

Voor de leerlingen zelf aan de slag gingen, kregen ze een uitleg over de verschillende vissoorten die aan bod kwamen gedurende de dag. Daarna volgde de workshop fileren van vis. Iedere leerling kreeg een platvis en een rondvis om te fileren. Ze leerden ook hoe inktvis en hondshaai op te kuisen en er werd afgesloten met een blinde degustatie van kabeljauwachtige vissen.

In een volgende workshop maakten de leerlingen bij verschillende chefs kennis met verschillende kooktechnieken. Ze leerden vis te bakken in de pan, konfijten en pocheren, de bereiding van ceviche, de ideale manier om coquilles klaar te maken en de techniek van het koud roken en marineren.

De dag werd afgesloten met een ludieke kookwedstrijd waarbij ieder team met een mentor-chef een mysterybox kreeg met een vissoort die ze gezien hadden gedurende de dag. In anderhalf uur tijd moesten ze een visgerecht bereiden voor 6 tot 8 personen.