Van Roey bouwde onlangs de nieuwe hoofdzetel van Bayer Belgium in Diegem. Uit dat project is de idee gegroeid om met EcoCommercial Building een doelbewuste richting in te slaan. “Wij hebben ons als bouwonderneming geëngageerd om mee het netwerk uit te tekenen”, zegt Ronny Van Doninck . “We gaan ervan uit dat duurzame en energiezuinige gebouwen een groeimarkt betekenen. In de samenwerking met Bayer en het netwerk krijgen we ondertussen toegang tot knowhow zonder dat we daar zelf moeten in investeren.”
Van Roey NV behoort mee tot de Groep Van Roey. Die omvat tevens Van Roey Vastgoed, vanhout.pro, Algemene Bouw Maes, Staal Beton en Sportoase (50%). De groep tekent voor een globale omzet van 200 miljoen euro. Van Roey NV realiseerde tijdens het laatste boekjaar 110 miljoen euro.
Van Roey kan in de duurzaamheidsprojecten van het netwerk rond Bayer op termijn een eigen markt creëren. Het bedrijf uit Rijkevorsel kan van zijn kant dan weer een beroep doen op de bedrijven uit het netwerk. Maar de wederzijdse contacten zijn altijd vrijblijvend. Niemand is gebonden aan elkaar.”
Met de bouw van het nieuwe hoofdkwartier van AGC, het vroegere Glaverbel in Louvain-la-Neuve heeft Van Roey alvast een tweede richtinggevend project binnengehaald. Het gaat om een van de eerste zero energy buildings van die omvang in België. In een dergelijk gebouw wordt alle benodigde energie ter plaatse opgewekt. Een van de methodes die Van Roey in de bouw hanteert is de zogenaamde boorgatenenergieopslag. Daarbij haalt een warmtepomp de energie uit warmtewisselaars in de grondlagen onder het gebouw.
Tot het netwerk met Van Roey en Bayer behoren ook Philips Lighting (Brussel), Stiebel Eltron (Brussel) en ThyssenKrupp Steel Europe (Harelbeke).