“Van bij de renovatie van de oude hoeve kozen we voor zonnepanelen, led-verlichting met sensors op de kamers, een beperkt debiet van de waterkranen. We recupereren het regenwater om te gebruiken in de toiletten, en we stimuleren het sorteren van afval bij onze gasten”, verduidelijkt Els.
Els en haar man hebben naar de vakantiewoning ook een kalverhouderij met 1.400 vleeskalveren. Omdat ze hun onderneming wilden verbreden en Els tegelijk ook meer sociaal contact wilde, kochten ze in 2015 de vervallen hoeve. Na een grondige verbouwing kon de grote vakantiewoning in 2018 de deuren openen. Het resultaat werd aan heel Vlaanderen getoond in het tv-programma ‘Met Vier in Bed’. “Daar kregen we een heel grote respons op. In 2019 hebben we heel goed gedraaid met families en grote groepen. Maar door corona is alles stilgevallen. Volledig stilgevallen.”
Familieweekend in Kasterlee
De coronacrisis heeft er bij logiesverstrekkers als Driehoekshoeve stevig op ingehakt. “Bij ons ligt alles letterlijk anderhalf jaar stil, hoewel we niet gesloten moeten zijn. Vorige zomer mochten gasten maar met maximum 15 in hetzelfde huis verblijven. Maar ons huis is veel te groot om met 4 mensen of 2 gezinnen naartoe te komen. We mikken vooral op die grote families of vriendengroepen tot 32 man.”
Veel familieweekends zijn verplaatst naar volgend jaar, maar toch blijft het een zure appel voor Els. “We zijn altijd mogen open blijven, en we hebben nog een andere activiteit met de boerderij. Hierdoor hadden we nooit recht op een premie, terwijl we amper gasten gezien hebben.”
Streekproducten
Ook de bedrijven zijn nog niet teruggekomen om in alle rust en temidden van het Kempische groen te vergaderen. “Ik heb nu pas een groep van 7 mensen geboekt. Het doet deugd dat ze terugkomen. Vlak voor corona begonnen we wat bekendheid te krijgen bij bedrijven. Het is hier natuurlijk heel rustig, en de mogelijkheden voor teambuildings in Kasterlee zijn er ook genoeg.”
Het nieuwe Green Key label is volgens Els ook voor bedrijven een opsteker. “Ik krijg geregeld van hen de vraag naar streekproducten. Zowel streekbieren als lokale producten bij het ontbijt horen zeker tot het aanbod van Driehoekshoeve.”