IMG_3722 b

Twee Westelse topondernemers slaan de handen in mekaar tijdens lockdown 2.0.

WESTERLO - Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette en Huidtherapeut Tamara van Beethoven van het medisch-esthetisch Centrum Perle d’eau slaan de handen in elkaar om hun klanten te kunnen verwennen op een coronaveilige manier. Dit weekend staan ze met een polyvalente truck opgesteld in Westerlo, waar klanten hun bestelde cadeaubons kunnen afhalen op een coronaproof, maar gezellige manier.

Zowel schoonheidsinstituut Perle d’eau als Restaurant Colette zijn noodgedwongen dicht door de afgekondigde veiligheidsmaatregelen. “Normaal is december onze beste periode”, vertelt Kristoff Horemans van Perle d’eau. “Omdat we nu dicht moeten blijven, hebben we samen een ‘pick and collect’ moment uitgewerkt voor onze klanten. Wie een cadeaubon heeft besteld, kan die dit weekend komen ophalen. Wij maken er een leuk moment van.”

Perle d’eau kocht een polyvalente truck die dit weekend wordt ingezet als foodtruck.

“Chef kok Thijs Vervloet is aanwezig en zal smoutebollen maken. Het is een manier om onze klanten toch weer even te zien en te tonen dat wij nog niet zijn verdwenen. Integendeel, wij zijn nog altijd actief. Tijden het afhalen van de cadeaubonnen kunnen we hen kort even spreken en mogelijk zelfs wat advies geven over producten. Tegelijk is het ook goed dat we die cadeaubonnen kunnen verkopen. Na de lockdown kunnen die worden ingewisseld en dat geeft ons toch een beetje werkzekerheid”

Zowel Thijs Vervloet van Restaurant Colette als Tamara Van Beethoven van Perle d’eau hebben er al een intens jaar opzitten. Vervloet opende een pop-up aan de vijvers in Averbode en is nu ook het gezicht op 4 in het programma “Ja Chef! ”. Tamara haalde de prestigieuze prijs “schoonheidssalon van het jaar 2020” binnen en is ondertussen geregeld te zien op RTV/TV plus.

Daarbovenop heeft Perle d’eau nu dus een polyvalente wagen aangekocht. “Het is onze bedoeling om die regelmatig te verhuren aan andere ondernemers”, vertelt Kristoff Horemans. “Wij gebruiken die nu als foodtruck, maar je kan hem ook voor andere zaken gebruiken.”

Op zaterdag 12 en zondag 13 december staat de truck klaar voor de klanten die in openlucht hun bestelde cadeaubon komen ophalen. “We staan er telkens van 10u tot 16u, zodat alles goed gespreid kan verlopen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat er nu veel mensen tegelijk samenkomen.”