De Tripel 888 en de François Grand Cru, de speciaalbieren van de Turnhoutse journalist Patrick Van Gompel en gastronoom François Huysmans, worden voortaan gedronken op 10 km hoogte. Brussels Airlines schenkt ze in businessclass op 25 bestemmingen.
Voor de vluchten op de lange afstand vernieuwde de luchtvaartmaatschappij de cabines in businessclass. Daar hoort lekker eten en drinken bij. Sterrenchef Thierry Theys van restaurant Nuance in Duffel zorgt dit jaar voor de gastronomie.
Uithoeken
Patrick Van Gompel: “Gelukkig kozen chef Thierry Theys en zijn sommelier Viktor Derks voor onze bieren Tripel 888 en François Grand Cru. Ze worden ook afwisselend gepromoot als Bier van de Maand. Dat vinden we geweldig natuurlijk. Ons bier wordt nu dus gedronken op weg naar de uithoeken van de wereld. Qua promotie kan dat tellen.”
Onder meer de businesspassagiers richting New York, Washington, Toronto, Abidjan, Banjul, Dakar, Kinshasa en Ouagadougou krijgen de bieren geserveerd.
Sinds de lancering in april vorig jaar ging er al 300 hl van de Tripel 888 de deur uit, zijnde 100.000 flesjes van 33 cl. De François Grand Cru, die al langer wordt gebrouwen, is beperkter in productie maar ook al goed voor 100 hl.