Royal-Belgian-caviar-5-313859_logo kopie

Turnhoutse kaviaar uit het draaimolentje

Met de lancering van een nieuwe variant op de traditionele kaviaardoosjes, brengt Royal Belgian Caviar een nieuw lokaal luxeproduct op de markt: een molentje met gedroogde kaviaar om gerechten een extra smaaktoets te geven. De enige Belgische producent van kaviaar uit Turnhout gaat voor 100% Belgische en lokaal gekweekte producten. Royal Belgian Caviar ambieert hiermee niet alleen qua smaak, maar ook qua productieproces en duurzaamheid de beste kaviaar ter wereld te zijn.

“Net voor we onze vers geproduceerde kaviaar op de markt brengen, moet elk lot nog een strenge kwaliteitscontrole ondergaan. Enkel wanneer de kaviaar een perfecte score behaalt op volgende kwaliteitscriteria – diameter, structuur, geur en smaak – wordt deze op de markt gebracht”, verduidelijkt Cédric Paquet, Commercial manager van Joosen-Luyckx Aqua Bio, het bedrijf achter het merk Royal Belgian Caviar.

Tijdens deze strenge kwaliteitscontrole gebeurt het soms dat een lot toch niet perfect beantwoordt aan de kwaliteitsnormen. De smaak mag dan wel optimaal zijn, de korrel is soms net niet groot genoeg of het eitje net niet stevig genoeg. “Het zou dan ook erg jammer zijn en ecologisch onverantwoord om het lotnummer te vernietigen terwijl de smaak wel optimaal is.”

Langer houdbaar

“Voor deze lotnummers vonden we bij Royal Belgian Caviar de ideale oplossing. Gedurende 72 uur gaan we de kaviaar in een speciale droogoven op 65°C drogen en vervolgens in ‘zoutvaatjes’ verpakken”, licht Cedric toe. Dit nieuwe product brengt op een bijzonder gebruiksvriendelijke manier de verfijnde smaakintensiteit van echte kaviaar op tafel.

“Wie verzot is op de smaak van de steureitjes, kan hier voortaan ook tal van recepten mee opfleuren. Het volstaat om even aan het gedroogd kaviaarmolentje te draaien om de Fleur de Caviar fijn te malen.” Het molentje bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten : 70 gram gedroogde kaviaar en zwart zout, het bevat dus geen kunstmatige aroma’s noch chemische stoffen. Door zijn gedroogde vorm biedt het product de extra troef om langer houdbaar te blijven.

Nog verrassingen op komst

“Met onze ruime expertise en passie voor innovatie in fijne voeding van de allerbeste kwaliteit, willen wij meer dan ooit Belgische kaviaar op de kaart zetten”, bevestigt Cédric. “En verwacht je binnenkort aan nog andere originele producten met Belgische kaviaar” kondigt Cedric enthousiast nog aan.