Restaurantgids Gault&Millau heeft Thijs Vervloet (28) van restaurant Colette in Westerlo vandaag uitgeroepen tot Jonge Chef van het Jaar. Hij dankt die bekroning aan het niveau van zijn keuken dat steeds maar blijft stijgen. “Een totale verrassing”, zegt hij in een eerste reactie.
Twee jaar geleden kende Gault&Millau restaurant Colette 14/20 toe. Vorig jaar was dat 15/20 en nu 16/20. “Een hattrick dus”, lacht Thijs Vervloet. Sinds 2 jaar beschikt het restaurant ook over een Michelinster.
“De titel van Jonge Chef van het Jaar is fantastisch, de kroon op het werk van het hele team”, aldus nog Vervloet. Dat team bestaat uit 3 mensen in de keuken, 3 in de bediening en een afwasser. Het restaurant biedt plaats aan maximum 24 mensen.
“Je kookt in de eerste plaats voor de gasten, niet voor de inspecteurs hoewel deze erkenning natuurlijk heel leuk is. Deze prijs is dus voor onze gasten. Het is dankzij hen dat we staan waar we nu staan.”
Morgen weer beetje beter
De Jonge Chef van het Jaar wil doorgaan op het elan. “Vanaf morgen gaan we proberen om weer een beetje beter te zijn.” Of deze onderscheiding geen extra verwachtingen schept? “Dat geeft een gezonde druk, een gezonde stress. We zijn gequoteerd op wat we het voorbije jaar hebben gepresteerd, niet op wat we nog gaan doen.”
De appreciatie door gidsen als Gault&Millau en Michelin werpt zijn vruchten af voor het restaurant. “We hebben een vast cliënteel, een goede bezetting, we mogen absoluut niet klagen”, besluit Thijs Vervloet.