Guy Weyts van Stoke De chef aan het werk in zijn keuken in Villa Stoke in Geel. — © Hans Otten

Stoke breidt activiteiten uit met feestzaal in Villa Brembloem

Het echtpaar Guy Weyts en Fabi Iemants heeft intussen al wat horecawatertjes doorzwommen, maar hun catering- en outdoor cooking-concept breidt het nu uit met de opening van een eigen feestzaal en evenementenplek. Daarvoor nam het gezin zijn intrek in Villa Brembloem in Geel. En ook internationaal roert er wat.

In de stad Geel staan zoveel art nouveau-woningen verzameld dat er zelfs een thematische wandeling langs is uitgestippeld. Een van die charmante huizen is Villa Brembloem uit 1916, een losstaande woning die een streling voor het oog is, precies in het midden tussen de inritten naar Lidl en Action in de Dr. Van De Perrestraat. Begin dit jaar zat er nog een schoonheidssalon gevestigd, maar sinds een maand heeft het gezin Weyts-Iemants er zijn intrek genomen.

Fijnproevers en andere levensgenieters kennen Guy Weyts en Fabi Iemants ongetwijfeld van het restaurant De Pas – later Passe-Vite – in Retie, dat ze 21 jaar lang uitbaatten. Of anders van het cateringbedrijf dat Weyts ruim tien jaar geleden uit de grond stampte. In die hoedanigheid leerde hij de ofyr kennen, het buitenhuis kooktoestel dat mede dankzij zijn introductie in ons land intussen gemeengoed geworden is. Als ambassadeur van ofyr in Europa is hij met zijn karakteristieke kale hoofd en gepunte snor ook letterlijk het gezicht van het merk geworden. En al die zaken combineert hij sinds 2018 in het Stoke Outdoor Cooking Centre op een bedrijvenzone in Mol. En daar komt nu een nieuw hoofdstuk bij.

Aan de bar in Villa Stoke hangen de logo’s van Stoke en BBQ Bros broederlijk bij elkaar. — © Hans Otten

Prachtige feestzaal

“We zijn onze zaak in Mol opgestart als showroom en ruimte voor teambuildings en kookworkshops, maar we kregen alsmaar vaker de vraag om er ook feesten te organiseren”, zegt Guy Weyts. “Zo gingen we op zoek naar een plek waar we dergelijke feesten kunnen opzetten, maar tegelijk ook waar we zelf kunnen wonen. Het was zeker niet onze bedoeling om opnieuw een vaste horecazaak te starten zoals destijds in Retie. Maar omdat onze dochter Laurien intussen mee in de zaak gestapt is, wilden we die stap wel zetten. Toen dit pand in Geel in juni te koop kwam, riep dat heel wat herinneringen op. We zijn hier vele jaren geleden, toen onze kinderen nog klein waren, eens komen eten in het toenmalige restaurant. Dat zat in ons geheugen als een perfecte dag, met een mooie locatie met prachtige tuin en lekker eten. Alles viel ineens op zijn plaats. En we zijn net als altijd ons buikgevoel gevolgd.”

Lees ook: Kempens heidelam wil in smaak vallen bij horecazaken en fijnproevers

Het ondernemende gezin ziet de nieuwe stek – die de naam Villa Stoke draagt – vooral als een knusse binnenshuis-aanvulling op de vele outdoor feesten die het ook tijdens de winter met de ofyr verzorgt. “We denken hier bijvoorbeeld aan interactieve kookavonden waarbij de deelnemers zelf een handje in de keuken helpen, een formule die in Mol erg aanslaat. Maar ook aan programma’s met eten, drinken en een muzikale omlijsting, van een brunch met een strijkorkest tot een beer & burger-avond met rockbandje. We willen hier feesten op aanvraag combineren met eigen initiatieven. Misschien dat het prachtige pand bepaalde verwachtingen schept bij mensen, maar het is zeker niet de bedoeling de illusie te wekken dat het veel moet kosten. In combinatie met onze catering en onze zaak in Mol kunnen we zo een totaalpakket aanbieden.”

Een promotiebeeld van het Libanese concept van BBQ Bros, met naast Guy Weyts (rechts) zijn zakenpartner Mario Aoun (links) met wie hij intussen een concept uitrolt in Europa en de Arabische landen. — © RR

Uitbouw in Libanon

Het mag een wonder heten dat de zaakvoerders daar nog tijd voor hebben. Want naast de genoemde activiteiten koken zowel Guy als Fabi ook al heel wat jaren op privévliegtuigen en luxejachten voor vermogende klanten, waarbij ze de hele wereld afreizen. En daar komt nu nog een ander internationaal luik bij kijken.

“Ik heb een Libanese zakenpartner die met zijn bedrijfje BBQ Bros in Libanon zowat hetzelfde doet als wij met onze catering en Stoke”, vertelt Guy Weyts. “Intussen hebben we samen in het Libanese skioord Mzaar een eigen restaurant geopend en zijn we volop bezig om een tweede restaurant te bouwen net buiten Beiroet. Intussen worden we al in heel wat andere landen gevraagd om daar ons concept op te starten. Zo zijn we al in Nederland, Frankrijk, Spanje, Costa Rica en Jordanië geweest. We zijn het nu aan het franchisen, waarbij we het gegeven nu uitrollen in Dubai, Abu Dhabi en Saoedi-Arabië. In die landen hebben we natuurlijk het voordeel dat we een partner hebben die de taal spreekt. Die taal is overigens Frans, Engels en Arabisch door elkaar, en meestal nog in dezelfde zin. (lacht) Ik ben er intussen 56, maar ik blijf het geweldig leuk vinden om met deze job bezig te zijn.”