Starter van de week: Geelse neemt bekende kinderkledingmerk Strass over

Een beeld uit de zomercollectie 2016 van Strass.
Een beeld uit de zomercollectie 2016 van Strass.

Eefje Nys uit Geel heeft het kinderkledingmerk Strass overgenomen van Simone De Ronde en Rudi Verborgstadt, die er 26 jaar geleden mee van start gingen en nog in het bedrijf actief zullen blijven. Nys leidde tot vorig jaar de bouwbedrijven Nys-Driesen en Architon in Dessel, maar verkocht die aan de Groep Van Roey (Rijkevorsel). “Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging”, vertelt ze. Half december opent Strass onder haar impuls een tweede eigen winkel in Knokke.

Van de bouwwereld naar de modesector lijkt een grote stap. “Mode heeft mij altijd geïnteresseerd”, verklaart Eefje Nys haar merkwaardige switch. “Daarnaast was ik op zoek naar een kleiner bedrijf dat ik kon overnemen en waar ik groeipotentieel in zag.”

Assortiment verbreden
Bij Strass werkt een 10-tal mensen en de kleding is verkrijgbaar in een 100-tal multibrandwinkels in Vlaanderen en Wallonië, de eigen winkel in Antwerpen en via de online webshop. De kantoren zijn gevestigd in Deurne. Het merk staat bekend om zijn kwaliteit en legde tot dusver de focus op feestelijke meisjeskleding en accessoires zoals mutsen en sjaals. “Ik wil dat uitbreiden naar casual en het assortiment voor jongens vergroten”, legt Eefje Nys uit. “Ook de badmode onder de naam Strass Aqua wil ik opnieuw lanceren.”

De nieuwe winkel aan de Lippenslaan in Knokke opent 19 december de deuren. “Het gaat om een eigen winkel waarmee we de bekendheid van ons merk willen verhogen. In multimerkenwinkels ga je toch wat verloren tussen het andere aanbod. Bovendien hebben de jongste jaren heel wat kledingwinkels de deuren moeten sluiten, waardoor er omzet verloren is gegaan.”

De onderneemster gelooft 200% in haar nieuwe start. “We zijn in België markleider in de goede pasvorm en in kwalitatieve mutsen en sjaals. Ik ben ervan overtuigd dat er een markt blijft voor een degelijke kwaliteit.” Het ontwerp van de Strass-collecties gebeurt in België, zo ook de confectie van de proefmodellen. De productie van de kleding blijft binnen Europa.