Yoeri was tot voor enkele maanden slager in de slagerij Peeters-Govers, die eveneens in de Turnovasite was gevestigd, maar was er niet gelukkig. “Ik voelde me als slager te beperkt in mijn mogelijkheden. Na tien jaar werken in slagerijen was ik aan een nieuwe, gedurfde uitdaging toe.”
Experimenteren
Hetzelfde geldt voorYoeri’s schoonbroer Gilles. “Ik heb gewerkt in Hert, in een zomerbar in Dessel en heb ook een halfjaar Bar Fizz opengehouden, maar ik was het beu om voor een baas te werken. Net als Yoeri zocht ik een plaats waar ik mezelf kon zijn en kon experimenteren, zonder dat er boven mij iemand stond uit te rekenen of dat allemaal wel financieel haalbaar zou zijn.”
Zaak met een gezicht
Yoeri en Gilles vonden elkaar in Bold, dat de opvolger wordt van Gust, een project van Alex Verhoeven dat slechts een kort leven beschoren was. “Gust was een mooie, kwalitatieve zaak, maar miste een gezicht”, meent Yoeri. “Wij willen dat gezicht zijn. We leggen de nadruk wel anders. Voor Alex kwam het eten op de eerste plaats, voor ons zijn de cocktails en de koffies belangrijker.”
Gedurfd
De schoonbroers willen risico’s nemen en experimenteren. Vandaar ook de naamkeuze: Bold betekent gedurfd en stoutmoedig. “Omdat we niet weten of de Kempen daarvoor niet te behoudend zijn, hebben we een middenweg gekozen”, vertelt Gilles. “Ik maak dus bekende cocktails, maar op mijn manier. Al merken we toch al dat de Kempenaar minder conservatief is dan we dachten en best wel openstaat voor onze creatieve innovaties.”
Ook barista
“Alleen cocktails zou een te groot risico zijn”, zegt Yoeri. “We moeten onszelf nog bewijzen. Daarom hebben we beslist om barista en cocktails te combineren. De zaak opent om 9u voor een koffie en sluit wanneer de laatste cocktail is geschonken. Op een vrije dag zou je hier dus de hele dag kunnen doorbrengen.”
Hapjes
Bij de cocktails bereidt Yoeri allerhande hapjes. “Voor mij is dat wel nieuw, want ik ben slager, geen kok. Maar Gilles staat me bij. Wat op de kaart staat, sluit heel dicht aan bij wat de slager bereidt: een butcher plate of serranokroketten. We houden het heel puur en we kiezen voor een sharing concept.”
“Verwacht geen volledige maaltijd”, voegt Gilles toe. “Het eten vult de cocktail aan. Het zijn eerder hapjes of tapas. We houden de prijzen ervan ook bewust heel redelijk.”
Lara
Yoeri’s zus Lara, die ook Gilles’ vriendin is, houdt zich tijdens het interview op de achtergrond, maar is wel de gastvrouw in de zaak. “Het is een familiebedrijf”, lacht Yoeri. “Ik wil me, wanneer ik hier aan het werk ben, thuis voelen. Dat heb ik vroeger gemist. Dat thuisgevoel willen we ook onze klanten bieden. We rekenen erop dat ons dat lukt.”