Starter van de week: Beans and Bakery

RAVELS - Yenta Yacobs opende in november 2020 Beans and Bakery, waarmee ze vooral dessert en gebak dat je nergens anders vindt, aan de man wil brengen. Dat doet ze vooral via een foodtruck, maar ze is nog op zoek naar een geschikte vaste locatie.

Yenta Jacobs is de vrouw achter Beans and Bakery. Ze combineert de zaak voorlopig nog met een andere job als winkelmanager. “Ik heb mijn eigen zaak op een heel moeilijk moment geopend”, vertelt ze. “Aanvankelijk verkocht ik vooral doopsuiker en snoep, maar ondertussen heb ik een opleiding als patissier afgerond en is de focus helemaal op unieke desserten, zoals taarten en cakes en vooral ook gepersonaliseerde desserts komen liggen.”

New Yorks gebakje

De patissier is bezeten van haar vak. “Ik ontdekte een gebak dat wordt gemaakt in een bakkerij in New York, maar waarvan het recept nergens te vinden is. Wekenlang heb ik gezocht op onder andere YouTube, ik heb het geregeld uitgeprobeerd en sinds deze week heb ik een soortgelijk gebak dat bij mijn testpanel alvast erg in de smaak valt.”

Vulling

Een uniek gebak, zegt Yenta. Nergens anders in ons land te vinden. “Het is een croissant, maar dan rond en gevuld met bijvoorbeeld pistache, aardbei of chocolade. Bovenop is een topping van chocolade. Als je de koek breekt, loopt de vulling er uit. Je ziet dan ook de hele dunne deeglaagjes, zoals bij een croissant.”

 

Het product dat Yenta Jacobs ontwikkelde, lijkt op een ronde croissant.

De koek is erg moeilijk te maken, beweert Yenta. “Daarom denk ik wel dat er veel vraag naar zal zijn. Mensen zijn op zoek naar unieke, niet alledaagse zaken.”

Foodtruck

Beans and Bakery is op dit ogenblik gevestigd op Geneinde in Weelde. “We waren er begonnen aan de verbouwing van een pand, maar dat is niet de geschikte locatie. Daarom focussen we nu vooral op onze foodtruck. We verkopen alle producten ook online. We werken graag op bestelling. Volgende week maakt ik nog gepersonaliseerde dessert voor een huwelijk. In september staan we in Groningen op het grootste bakevenement van Europa.”

“Maar het blijft onze droom om ons op een vaste locatie te vestigen. We hebben aan Turnhout gedacht, maar het aanbod is daar al zo groot. Vroeg of laat vinden we wel de geschikte plaats.”