Stanneman wil Bienne als aperitief van Belgische bodem op de markt introduceren. “Wij Vlamingen drinken vaak cava op feestjes. Dat zette ons aan het denken: het moet toch mogelijk zijn om een lokaal alternatief te brengen? Samen met Gust Wijnen en Meer ontwikkelden we dit aperitief. Na een jaar experimenteren vonden we dit roze, fris-zurig schuimend drankje, dat het midden houdt tussen een wijn en een bier”, vertelt Tim Wouters van Stanneman.
Standje in de supermarkt
Brouwer Erwin Vermeulen startte tien jaar geleden met Stanneman, dat hij vernoemde naar zijn zoon. Vorig jaar zette de garagebrouwerij een stevige stap vooruit door 2 vennoten mee aan boord te nemen. “Erwin had een standje in de lokale supermarkt, waar hij tegelijk een oproep deed naar helpende handen.” En zo stapten jeugdvrienden Tim en Joris Van den Bosch mee in de brouwerij.
Productieverhoging
Elke week opent er een nieuwe brouwerij in ons land. Is de markt dan niet bijna verzadigd? “De laatste jaren wordt er minder pils gedronken, maar is er meer interesse in lokale zware bieren. Zelfs in supermarkten groeit dit aanbod, merken we zelf. Afgelopen jaar verdrievoudigde de productie van ons bier.”
“Geen hokjes”
“Erwin houdt er niet van om zijn bier in vakjes te steken. Hij combineert in zijn recepten bepaalde aspecten van verschillende stijlen. Dat geeft een bepaalde eigenzinnigheid aan de Stanneman-bieren.” Het bier wordt niet langer in de garage gebrouwen, maar in een professionele brouwerij. “Intussen werkt Stanneman ook aan een rebranding om klaar te zijn voor de toekomst”, besluit Wouters.