Op last van het federaal voedselagentschap (FAVV) heeft Groep Sopraco zijn slachthuis in Geel moeten sluiten. Het agentschap had opmerkingen bij de hygiëne en het slachthuis kwam daar onvoldoende aan tegemoet. Het bedrijf gaat in beroep tegen de beslissing.
Sopraco overkoepelt een reeks bedrijven in de vleessector en is de uitbater van het slachthuis van Geel, dat aparte slachtlijnen telt voor kalveren, runderen en varkens. Op de site is ook een versnij-afdeling gevestigd en gebeurt de productie voor verwerkte en bereide vleesproducten.
Geen problemen voedselveiligheid
Volgens het FAVV waren bij een controle 2 jaar geleden problemen met de hygiëne vastgesteld en was er weinig beterschap bij een nieuwe controle. Het legde een sluiting op maar daartegen ging het bedrijf in beroep nadat het een herstelplan voorlegde. Ondanks een positief advies van de betrokken commissie beval minister van Landbouw Ducarme toch de sluiting.
Het bedrijf geeft toe dat er in het verleden fouten zijn gebeurd maar benadrukt dat er nooit problemen zijn geweest met de voedselveiligheid. Het gaat dan ook in beroep bij de Raad van State en rekent op een snelle heropening. Intussen zijn de medewerkers technisch werkloos.