Bij Boerderij Hegget in Merksplas opent dit weekend Smaakhoeve De Lochtenberg. Op het menu staan ambachtelijke boerderijproducten, waaronder kaas, roomijs en zelfs authentieke Italiaanse pizza.
Achter De Lochtenberg gaat het koppel Gert Laurijssen en Nancy Berckvens schuil. “Ik heb zelf nog een aantal andere bedrijven in de voedingssector (onder meer kennisnetwerk Food Service Alliance, red), maar dit voelt toch aan als de kroon op ons werk”, aldus Gert, die uit een ondernemende familie stamt. “Mijn moeder had vroeger een traiteurszaak, Cuisi’noble, en mijn beide ouders helpen nog een handje op de boerderij.”
Innovatie met melkkoeien
Op Hegget wordt al langer geïnnoveerd met de melkkoeien. “We maken al enkele jaren roomijs en sinds een jaar ook speciaalkazen. Dat doen we op basis van rauwe melk, dat vind je bijna nergens anders in België. In De Lochtenberg kunnen gasten genieten van een unieke boerderijbeleving en van heerlijke producten. We gaan terug naar de pure, eerlijke essentie van ons eten: smaak.” Tijdens het openingsweekend bakken twee Napolitaanse meesters authentieke pizza’s in een Italiaanse houtoven.
Voor Gert en Nancy staat De Lochtenberg ook symbool voor hun visie op de toekomst van de landbouw. “Niet industriëler en grootser, wel smaakvoller. Zo zaaien we kruiden tussen het gras opdat die smaak ook in de melk van onze koeien zou zitten. We kiezen expliciet voor extreem hoge kwaliteit. En wie vandaag rust en verpozing zoekt, kan toch nergens beter terecht dan op het platteland en de koeien?”