Roosekes Breem team Davy Daems (rechts), zijn partner Nickie Kanen en chef-kok Karim Van Dooren zijn klaar om in het pand van Roosekes Breem in Vosselaar te starten met hun derde filiaal van restaurant Anders. — © Bart Van den Langenbergh

Roosekes Breem heropent als derde filiaal van restaurant Anders: “Deze vestiging wordt onze draaischijf”

De bekende horecazaak Roosekes Breem in Vosselaar krijgt een nieuwe invulling. Davy Daems (38) en zijn partner Nickie Kanen (50) uit Kasterlee heropenen de zaak als restaurant Anders. Bij Anders krijgen de gasten drie uur de tijd om onbeperkt te kiezen uit een zestigtal gerechten in tapas-vorm. Na Kasterlee en Begijnendijk is Vosselaar al het derde filiaal van Anders. “We gaan in Vosselaar ook de feestzaal uitbaten”, zegt Davy Daems.

Vlak bij het op- en afrittencomplex van de E34 in Turnhout bevindt zich sinds 2013 de horecazaak Roosekes Breem, op De Breem in Vosselaar. De naam van het pand is een verwijzing naar Rozeke van de Breem of Rosalia Lauwers die daar jarenlang een café uitbaatte. De voormalige boerderij en stallingen van Rozeke werden onder impuls van makelaar Herman Vanhout omgebouwd tot een restaurant met feestzaal.

Het restaurantgedeelte stond helaas al ruim een jaar leeg. Daar komt vanaf donderdag 7 november verandering in. Davy Daems en zijn partner Nickie Kanen uit Kasterlee openen dan hun derde vestiging van restaurant Anders in het pand op De Breem. Bijna vijf jaar geleden startten zij op de Markt in Kasterlee, in het gebouw van café De Druif, hun eerste filiaal van Anders. Klanten kunnen voor een prijs van 42,95 euro drie uur lang onbeperkt kiezen uit 65 kleine gerechten, gaande van scampi’s over lasagne tot stoofvlees met frietjes. Ze geven hun bestellingen door via een tablet. Om verspilling tegen te gaan, moet je wel twee euro extra betalen als je je gerecht niet opeet.

Centrale keuken

In april van dit jaar opende Davy Daems zijn tweede vestiging van Anders in het Vlaams-Brabantse Begijnendijk. “In Vosselaar kunnen maximaal 120 personen vanaf donderdag genieten van ons concept bij Anders. Onze nieuwe vestiging in Vosselaar wordt meteen ook onze draaischijf”, legt Davy Daems uit. “We zochten al langer een locatie om onze productie te vergemakkelijken. Dit betekent dat we in de grote keuken in Vosselaar onze gerechten centraal bereiden. We verdelen de vers bereide gerechten dagelijks vanuit Vosselaar naar onze andere restaurants.”

Davy Daems en chef-kok Karim Van Dooren staan in de keuken van Anders op De Breem in Vosselaar. De gerechten die de klanten via een tablet bestellen, komen binnen op een scherm. — © Bart Van den Langenbergh

Chef-kok Karim Van Dooren (39) uit Turnhout zal voortaan vooral in Vosselaar in de keuken staan. Het menu dat ook in de twee andere filialen van Anders beschikbaar is, blijft in Vosselaar behouden.

Feestzaal

“We gaan vanaf 2025 ook de bestaande feestzaal in Vosselaar uitbaten. Dit betekent dat we zowel communie- als trouw- en bedrijfsfeesten en koffies aanbieden in de feestzaal voor maximaal 180 personen. Huidige uitbater Herman Vanhout runt de feestzaal nog tot het einde van dit jaar”, vertelt Davy Daems. “Deze locatie in Vosselaar is heel goed bereikbaar en ook vlak bij de industriezone van Turnhout gelegen. Dat is een groot voordeel omdat ons restaurant Anders veel bedrijven aantrekt. Grotere groepen kunnen bij ons altijd terecht om te genieten van ons concept.”

Restaurant Anders in Vosselaar is elke dag open met uitzondering van woensdag en zondag. Op voorhand reserveren is aangewezen.