Al in 1986 begonnen de families Natanni en Ottati, afkomstig uit Limburg, aan hun restaurantwezen. Het restaurant was oorspronkelijk gelegen op de Pas in Geel. Later verhuisden ze naar de Diestseweg, waar het restaurant volgende maand zijn laatste service draait. “We zijn ondertussen een begrip geworden in Geel”, vertelt Gabriele.
Al van in het begin staan Gabriele en Rocchina samen in de keuken. Hun dochter Lucia beheert de zaal. Zo werd het restaurant een echt familiebedrijf. Maar na 40 jaar is het tijd om het hoofdstuk af te sluiten. “Op onze leeftijd wordt het zwaarder. En op een gegeven moment moet je zeggen: ‘Het gaat niet meer’”, vertelt Gabriele.
Maar dat maakt het afscheid van het horecaleven niet minder zwaar. “We sluiten het restaurant met veel spijt in ons hart”, vertelt hij nog. “Ik zou het nog 10 jaar willen verder doen. Maar na zo veel jaren horeca, was het nu tijd om te stoppen. Je werkt van ‘s morgens tot ’s avonds en met ouder worden werkt niet alles meer even goed mee. Het wordt drukker en het wordt zwaarder. Dus na 40 jaar is het genoeg geweest. Ik denk dat weinig mensen dat kunnen zeggen.”
Erkenning
Eind 2023 kreeg het restaurant nog een mooie erkenning. Ze scoorden 12/20 bij de culinaire gids Gault&Millau. “Het is een mooie erkenning waar we al 38 jaar op wachten”, vertelde Gabriele toen bij Gazet van Antwerpen. “Na de coronacrisis hebben we onze aanpak veranderd. We gingen opnieuw van start als familiebedrijf en verminderden het aantal couverts.”
Vrije tijd
Na de sluiting van het restaurant wacht er een ander leven op Gabriele en Roccina. “We willen nu wat van onze vrije tijd genieten.” Maar ze laten het ondernemerschap nog niet helemaal los. Hun dochter Lucia is anderhalf jaar begonnen met ‘Vinucia’, een zaak in wijnimport. Gabriele is vastberaden om zijn dochter daarin te steunen. “Ik heb samen met mijn dochter de WSET-wijncursus gevolgd, een opleiding op hoog niveau om onze wijnkennis te verbreden.”
Het restaurant blijft nog open tot en met 29 maart. Wie nog een laatste keer wilt genieten van het Italiaanse eten bij Arcobaleno moet snel zijn, want de plaatsen zijn beperkt. Het pand op de Diestseweg in Geel, waar het restaurant gevestigd is, zoekt vanaf juni een nieuwe huurder.