Vrijdagavond 28 juni opent op de site van feestzaal ’t Veldt en groenbedrijf Groeba op de Retiese bedrijvenzone Beemdekens een pop-up zomerbar. In het kader van hun meerjarenplan willen de initiatiefnemers zich hiermee beter bekendmaken.
Op de laatste dag voor de opening wordt er op de site nog hard gewerkt. Opvallend: er is veel gebruik gemaakt van recuperatiemateriaal. “De toog bouwden we met een stelling die we hadden liggen, het hout voor de afwerking ook, het toogblad wordt gevormd door terrastegels”, legt Petra Wouters uit, die de bar runt met haar man Yves Beckers (Groeba), broer Rob en schoonzus Caroline.
Duurzaamheid
Zomerbar ’t Veldt voert duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom zal de drankenlijst ook voldoende biosappen en -bieren bevatten, naast een klassieker aanbod. Hetzelfde geldt voor de hapjes.
Op de site bevindt zich ook de trainingslocatie The Field, een ander nevenproject van Yves. Die zal ook deels toegankelijk zijn tijdens de zomerbar. Verder is er een grasveld waar gezinnen bijvoorbeeld kunnen kubben.
“We werken aan een meerjarenplan voor onze site en gaan de verschillende activiteiten met mekaar verbinden”, legt Petra Wouters uit. “Deze zomerbar doen we in eerste instantie om ons bekend te maken zodat de mensen ons straks vinden bij toekomstige activiteiten.”
De zomerbar is open van vrijdag t.e.m. maandag. Elke vrijdagavond is er een afterwork van 16.30 tot 17.30 uur.