Het begon meer dan 40 jaar geleden met een idee van René en Lisette om fietsers in de namiddag koffie met ijs of een pannenkoek te serveren. Wat later kreeg de zaak een gebouw en een naam, ‘Nicoty’: een samenvoegsel van de namen van de kinderen ‘Nico’ en ‘Betty’.
In 1984 bij de opening hadden René en Lisette hun plannen al wat bijgestuurd en was er een uitgebreide kaart met zelfgemaakte producten zoals ijsroom, wafels, pannenkoeken en kleine gerechten. In de jaren erna werd de zaak vergroot met een zonneterras.
In 1994 kwam Nico mee aan boord en werd de zaak uitgebreid met een zaal die tot 60 personen kan huizen. Tien jaar later namen Nico en zijn vrouw Sofie de zaak van de ouders over. In de daarop volgende jaren werd de keuken volledig gerenoveerd en het interieur volledig vernieuwd. In 2015 zijn de tuin en de parking volledig onderhanden genomen. 40 jaar na de opening viert restaurant Nicoty nu opnieuw feest.
Jubileummenu
40 jaar Nicoty, dat moet gevierd worden, en dat doen ze met een speciaal samengesteld jubileummenu. Op het menu staan drie hapjes van de chef, er is keuze uit drie of vier gangen en een eigen gedraaid sorbet als dessertje. Het menu is voorzien van bijpassende wijnen, indien gewenst. Klanten kunnen de hele maand september smullen van het jubileummenu.
Daarnaast houdt Nicoty verschillende acties om hun verjaardag te vieren. Onder de klanten worden er bijvoorbeeld maandelijks menu’s verloot door middel van een tombola. Daarnaast wordt, in samenwerking met thuisbrouwerij FloRik, een Dinnerevent ‘Lekker Kempisch met bier’ georganiseerd, op vrijdag 27 september. Die avond serveren ze een menu op basis van Kempische producten geserveerd met speciale bieren.