Gene Thomas Genial Bistro ’t Zand Creme Classe

Proeven van cocktail-ijsjes van Gene Thomas in Westerlo

Bistro 't Zand en Crème Classe, allebei uit Westerlo, hebben deze zomer bijzondere ijsjes in hun aanbod. In april lanceerde zanger Gene Thomas zijn eigen gin-likeur: Genial. Nu verwerkt hij deze likeur verwerkt in 3 ijscoupes met cactus-, aardbei- of limoensorbet. De Genial-sorbet wordt overgoten met een scheutje Genial, zodat het een cocktail en  een ijsje in één is.

Bij de start van de lente lanceerde singer-songwriter Gene Thomas zijn eigen premium Belgische gin-likeur, met een uitgesproken aroma van munt, aardbei en passievrucht. In het glas katapulteert deze frisse likeur op basis van gin je meteen richting een zomers terras. Johan Ariën en Els Bastianen van IJsatelier Crème Classe in Westerlo ontwikkelden nu op vraag van Gene Thomas drie Genial-sorbetsmaken. Daarmee creëerden ze verschillende ijscoupes, waarbij de sorbet overgoten wordt met een shotje Genial.

“Ik ben een echte zoetebek”, zegt Gene Thomas. “Een ijscoupe sla ik dus niet snel af. Ik wilde heel graag een speciale belevenis maken van de Coupe Genial. Je moet weten: ik heb véél smaken getest samen met de mensen van Crème Classe. Uiteindelijk zijn mijn drie favoriete smaken overgebleven: aardbei, limoen én cactus. Die cactussorbet is echt een topper, dat had ik nog nooit eerder geproefd.”

Johan Ariën van Crème Classe heeft samen met zijn vrouw Els al heel wat horeca-ervaring. “We draaien zelf ons ambachtelijk ijs. Toen Gene Thomas ons de vraag stelde om een ijscoupe te creëren waarin zijn Genial de hoofdrol speelt, zijn we meteen beginnen proeven, proeven, proeven. De fris-zoete smaken en het aroma van munt, aardbei en passievrucht in de Genial passen perfect bij de zoete smaak van aardbeien, de frisse smaak van de limoen en de originele smaak van cactus.”