PRIKIT stuurt eerste lading naar Zwitserland

prikitDe PRIKIT, een toestelletje waarmee je makkelijk gaatjes prikt in kroonkurken, blikjes en deksels om er vervolgens een rietje door te kunnen steken, is vanaf dit voorjaar ook verkrijgbaar in Zwitserland. “Twee weken geleden is de eerste bestelling vertrokken”, meldt zaakvoerder Maarten Luyten van het Molse bedrijfje. Daarmee zet deze Kempense innovatie zijn internationale verovering verder.

De PRIKIT dateert van 2011. “Met een groepje vrienden hadden we enkele jaren gewerkt aan de ontwikkeling en op dat moment vonden we de tijd rijp om het op de markt te brengen”, vertelt Maarten Luyten. “We
richtten ons eerst naar drankenaankoopgroeperingen zoals Prik & Tik en Districo, nadien op tuincentra, franchising supermarkten en de doe-het-zelf. Aanvankelijk in de provincies Antwerpen en Limburg, nadien de kustlijn en Oost- en West-Vlaanderen. Er kwam ook interesse vanuit de retail en omdat we slechts 1 product hadden, kregen we de raad te gaan werken met distributeurs. Daardoor konden we ook grotere aantallen laten produceren.”

Internationale verkoop
Via de distributeurs ANBEL en Jan Gevers bvba wordt de Prikit nu vooral geleverd in Cash & Carry, kookwinkels, woon- en tuincentra. “Daarnaast doen we een eigen distributie in samenwerking met Vanderplaetse nv uit Malle naar
drankencentrales, AD Delhaizes en Carrefour Markets”, aldus Luyten. In België is de PRIKIT in een 600-tal zaken te koop.

Vorig jaar ging PRIKIT ook in zee met HENDI, die in Nederland levert aan horecagroothandels als Sligro, Hanos en Makro. Het nieuwe exportland Zwitserland wordt bediend via Zwitsers distributeur VETRAG AG, die er zowel retail als horecagroothandels belevert. Het gaat om een bestelling van enkele duizenden stuks.

De zaakvoerder benadrukt dat de PRIKIT een volledig Belgisch en zelfs grotendeels Kempens product is. “De ontwikkeling gebeurde in Mol, de leverancier van de kunststoffen zit in Turnhout, de drukkerij in Herenthout en ook de assemblage gebeurt in ons land. Op die manier kunnen we die productie en assemblage goed onder controle houden”, besluit Maarten Luyten.