Geit Polle Foto: Facebook

Personeelsrestaurant kiest voor korte keten

Nog de hele week kunnen medewerkers van Provincie Antwerpen in het personeelsrestaurant genieten van producten van geitenkaasboer Polle uit Lichtaart. Samen met andere lokale producten worden de geitenkaasjes deze week extra gepromoot. Provincie Antwerpen kocht deze week rechtstreeks producten aan bij landbouwers die actief zijn in de korte keten.

De provincie Antwerpen is de korte voedselketen genegen. “Met dit initiatief zetten we in op kwalitatieve en lokale producten, een eerlijke prijs voor de boer, transparantie in de keten, seizoensgebonden producten en enkele SDG’s: geen honger, duurzame steden en gemeenschappen en verantwoorde consumptie en productie”, klinkt het.

Korte Keten en fairtrade zijn allebei op dezelfde leest geschoeid: die van de eerlijke handel. “Consumenten weten niet altijd waar het eten op hun bord vandaan komt. Tegelijk weten land- of tuinbouwers vaak niet wat er gebeurt met de producten die ze in de markt zetten.  Een korte voedselketen kan deze verbinding herstellen.”

De boerderij van Polle ligt in het hartje van de Kempen, tussen de bossen van Kasterlee en de Netevallei. Hier zorgen zo’n 600 melkgeiten voor kwaliteitsvolle geitenmelk. Die wordt dagelijks plaatselijk verwerkt totambachtelijke geitenkazen, zonder kleurstoffen of conserveringsmiddelen. De Kempense geitenkaas is ver buiten onze regio gekend. Op de hoeve zelf is ook een hoevewinkel, waar consumenten rechtstreeks op het erf de producten kunnen kopen.