OZI Ozan Alcan (rechts) met gastvrouw Carolien en kok Fero. — © BERT DE DEKEN

Ozan en Ali openen nieuwe pizza- en kebabzaak aan invalsweg

Ozan Alcan en zijn neef Ali openden zopas pizza- en kebabzaak Ozi op de hoek van de Steenweg op Zevendonk en de Schorvoortstraat. “De ligging is ideaal”, zegt Ozan. “We liggen midden tussen het centrum en de industriezone.”

Ozi is ondergebracht in wat vroeger Excelsior heette en nog vroeger Sabena, tegenover de stedelijke sporthal. De vorige huurder was begonnen met de verbouwing van de verbruikszaal, maar kon zijn plannen om er een horecazaak te openen, nooit waarmaken. Eigenaar Jef Keersmaekers van de gelijknamige brouwerij ging op zoek naar een andere ondernemer. “In deze mensen heb ik veel vertrouwen”, zegt hij. “Dit zijn geen beginnelingen.”

“Dat klopt”, beaamt Ozan. “We zijn al twintig jaar actief in de horecasector. Een halfjaar geleden hadden we nog drie zaken, waaronder La Perla op de Nieuwe Kaai. Die zaak hebben we recentelijk overgegeven. Dit is onze specialiteit: we starten een zaak op, zorgen ervoor dat ze rendabel is en gaan dan op zoek naar een overnemer.”

Ozi is sinds een week geopend en nam alvast een vliegende start. “De ligging is ideaal voor afhaal en bezorging. De zaak is goed bereikbaar, we hebben achter het restaurant ook een parking en gaan binnenkort de bedrijven in de naburige industriezone informeren over ons aanbod.”

Drie keukens

Een rijkelijk aanbod, zo leren we uit de kaart. Die telt zo’n 150 gerechten, die worden bereid in drie verschillende keukens. “We hebben een pizza-, een kebab- en een wok & pastakeuken”, vertelt Carolien, het gezicht van de zaak. We bereiden ook broodjes, burgers en salades en uiteraard is hier ook een kapsalon verkrijgbaar.”

Afhaling en bezorging zijn de hoofdactiviteiten van Ozi, maar er is ook een ruime verbruikszaal, met in de zomer ook een overdekt terras. Het restaurant is alle dagen open van 11 uur, tijdens weekdagen tot 23 uur, vrijdag en zaterdag tot middernacht en zondag tot 22 uur.