Hendrik Colpaert Hendrik Colpaert.

Out Of Office met Hendrik Colpaert van Belgian Icecream Group: “In een eenvoudig en authentiek Italiaans dorp ben ik helemaal gelukkig”

Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers ‘Out Of Office’. Tijd dan om het eens niet over ondernemerschap te hebben maar over andere zaken die een mens bezighoudt. Deze week voor Kempen: Hendrik Colpaert van Belgian Icecream Group. Wanneer Hendrik out of office is, gaat hij uitwaaien aan de Belgische kust of brengt hij een bezoekje aan lokale handelaren in en rond Turnhout.

Hoe (waar, met wie, op welke manier) kom jij helemaal tot rust? Met andere woorden: wat doe je om volledig te deconnecteren?

“Dan ga ik uitwaaien aan onze Belgische kust. Meestal is dit met familie, en dan gaan we samen wandelen met de hond. Ik vind het ook heerlijk om ’s ochtends te gaan joggen op het strand of ergens lekker te gaan genieten van een dame blanche.”

Hoe ziet jouw favoriete zomerdag eruit?

“Ik durf mijn humeur te laten bepalen door het weer, dus een heerlijk zonnetje hoort daar wel bij. Ik hou van variatie, daarom geen favoriete zomerdag maar eerder een favoriete zomer waarin ik zo veel mogelijk verschillende dingen kan doen. Ik zou dan afspreken met vrienden, op pad gaan met het gezin of mezelf verliezen in een goed boek.”

Beschrijf de mooiste reis die je ooit gemaakt hebt en van welke bestemming droom je nog?

“Ik mocht al op heel veel mooie plekken in de wereld vertoeven. Tijdens mijn studie heb ik een jaartje in Italië gestudeerd en sindsdien heb ik mijn hart verloren aan dat land. In een eenvoudig en authentiek Italiaans dorp ben ik helemaal gelukkig. Latijns-Amerika lijkt mij een heel inspirerend continent, daar moet ik ook eens heen.”

“Spaar mij het leven van een BV. Een normaal leven in een omgeving waarin ik mezelf thuis voel en waarin ik iets kan bijdragen, past beter bij mij.”

Hendrik Colpaert

Als je voor één dag zou mogen ruilen met het leven van een BV, wie zou je dan kiezen?

“Spaar mij het leven van een BV. Een normaal leven in een omgeving waarin ik mezelf thuis voel en waarin ik iets kan bijdragen, past beter bij mij. Het leven van onze BV’s volg ik graag vanop een afstand, genietend van hun ‘happy life’ dat gepromoot wordt. Maar we weten allemaal dat het achter die façades ook wel eens anders is.”

Welke kleine dingen in het leven maken jou vrolijk?

“Ik word vrolijk van prachtige natuur, mooie dingen en lekker eten. Dat laatste hoeft trouwens niet altijd luxueus te zijn. Met iets eenvoudig maar met passie gemaakt en een bijzondere twist heb je me ook al gewonnen.”

Bij welke lokale winkel(s) ga jij het liefst shoppen?

“Mijn shopping trips zijn goed verdeeld over de klassieke supermarkten waar ik steeds op zoek ben naar nieuwigheden van lokale handelaren. Turnhout en omgeving kent enkele fantastische zaken waar ik heel graag kom. Ik ga wel eens graag naar Domus Casei voor de beste kazen, Miti e Sapori voor authentieke Italiaanse pizza’s en De Geheime Tuin voor de mooiste bloemen.

Hendrik Colpaert

Waar zou jij een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wil ontdekken en welke horecazaken zou je aanraden?

“Die toerist zet ik meteen op de fiets en laat ik één van de vele mooie fietsroutes in onze regio ontdekken. Ik zou die toerist dan naar gezellige en unieke horeca in de buurt te sturen zoals Brasserie Colonie 7 in Merksplas of wijnbar Cuvée 13 in Kasterlee.”

Met welke ondernemer zou jij eens een businesslunch willen hebben en wat zou je vragen aan deze persoon?

“Jan Boone van Lotus Bakeries lijkt mij een perfecte tafelgenoot. Ik vind het super knap hoe die familie erin geslaagd is om van een eenvoudig koekje een wereldimperium te bouwen. Hij heeft ook met succes de naam veranderd van Speculoos naar Biscoff, en dat is niet zo gemakkelijk. Ik zou ook vragen hoe hij naar de toekomst van de Vlaamse voedingsindustrie kijkt. Kortom: genoeg thema’s om een volledige lunch mee vol te praten.”