De familiale vleesbedrijven OK Foods uit Herenthout en Horeca Meat Service uit Wijnegem bundelen de krachten. Het fusiebedrijf gaat verder onder de naam Horeca Meat Service (HMS) en de productie wordt gecentraliseerd Herenthout, waar voor zo’n 300.000 euro is geïnvesteerd in vernieuwing.
OK Foods en HMS zijn eigenlijk 2 complementaire bedrijven, zo analyseerden de respectievelijke eigenaars Mario Vleugels en Joeri Philipsen. “OK Foods is sterk in gesneden charcuterie, bereide producten en op maat gemaakte satés. HMS is dan weer bekend als aanbieder van vers vlees, zoals steaks op maat. Er was amper 10% overlapping in het aanbod. Door de fusie kunnen we de klanten van beide bedrijven een ruimer aanbod doen en de hele verwerking en levering optimaliseren.”
Renovatie
Joeri Philipsen krijgt de dagelijkse leiding, bijgestaan door zijn echtgenote Ellen Arnouts voor de administratieve kant. Omdat de vestiging in Wijnegem te klein was, werd die gesloten en verhuisden de 8 medewerkers naar Herenthout. Daar wordt flink geïnvesteerd in een grondige renovatie waarbij de hele operationele keten wordt vernieuwd. Zo kwamen er al nieuwe vloeren en een nieuwe diepvries.
“Vooral maatwerk wordt ons handelsmerk”, zegt Joeri Philipsen. “Elke klant heeft een eigen visie op het gewicht van een steak, op de samenstelling van een saté, enz. We willen ons aanpassen aan elke klant.” Verder legt het bedrijf zich verder toe op een snelle verwerking. “Wat voor 24 uur besteld wordt, zal de volgende ochtend worden klaargemaakt en geleverd. Dat maatwerk en die snelheid willen we aanbieden voor elk type horecazaak: van frituur tot sterrenrestaurant.”
In het fusiebedrijf werkt een 30-tal mensen. “Het is onze vaste bedoeling dat het bestaande cliënteel van beide bedrijven geen impact zal voelen van de fusie”, besluit Joeri Philipsen.