Frietje Meer ging open in 2019. Begin februari was de laatste dag van vorige uitbaters Richard Meyvis en Kitty Dictus. “Met een winkel in Meer en in Zundert hebben we al een druk leven, maar met de overname van Frietje Meer bood zich een mooie kans aan”, zegt Mariana (35). “De frituur is goed gelegen en heeft een ruime parking, dat vonden we belangrijk. De naam hebben we niet veranderd, wel zijn de namen van onze kinderen David en Maria toegevoegd. Naast de frietketels hebben we een grill geplaatst. Die wordt gebruikt om Roemeense specialiteiten klaar te maken. We willen de typisch Belgische frituur combineren met de Roemeense keuken. In deze regio wonen heel wat Roemenen.”
“De formule slaat aan. Belgen kiezen niet altijd voor frieten of snacks, maar willen ook wel eens iets Roemeens proberen. Sarmale is een traditioneel gerecht uit Roemenië dat op onze kaart staat, het bestaat uit gekruide gehaktrolletjes in koolbladeren. Roemeense klanten eten ook graag friet. We zien dat curryworsten en kipnuggets in de smaak vallen bij Roemeense kinderen. Vorige zondag was de schotel van kip en mozarella met aardappelen, een Belgisch-Roemeense combinatie, al in de namiddag uitverkocht.”
Terras
Zoals bij de meeste frituren is het ook bij Frietje Meer heel druk in het weekend. “Elke zaterdag en zondag plaats ik buiten een tent omdat er binnen niet genoeg plaats is voor wie komt eten”, vertelt Andrei (37). “De bedoeling is wel om een terras aan te leggen en speeltuigen te plaatsen voor kinderen. Wie hier binnenstapt, moet een goed gevoel krijgen. Het interieur gaan we ook nog wat veranderen, zodat er binnen wat meer zitplaatsen zijn.”