Esra is op haar 19de in de horeca gesmeten. Samen met haar eerste man, die kok was, heeft ze het vak met vallen en opstaan geleerd. Ze baatte van 1999 tot 2014 al een horecazaak en traiteursdienst uit in Voortkapel, aan de Carrefour.
“Het was de bedoeling om te stoppen en parttime te gaan werken, maar ik ben geen zittende Mie. Ik begon te werken bij een vriendin die een Carrefour Express uitbaat, en ik stond er bij het brood en de patisserie. Voeding is altijd mijn passie geweest, en de vonk sloeg opnieuw over. Ik begon een avondopleiding om te leren bakken.”
Esra droomde wel van een koffiehuisje. Maar alleen taartjes en koffie serveren, zou niet rendabel zijn, vreesde ze. Daarom werd haar nieuwe zaak een bakkerswinkel met tafeltjes, waar mensen een koffietje kunnen komen drinken. “En vanalles erbij natuurlijk: een taartje, belegde broodjes, quiche, een ijscoupe, een Brusselse wafel, … . We hebben een beperkte menukaart, maar op ons bord zet ik graag nieuwe suggesties om het aanbod toch afwisselend te houden.”
Tart’es bevindt zich achter het gemeentehuis van Herselt. “Er zijn enkele lagere scholen en een rusthuis in de nabijheid. Mijn bakkerswinkel trekt zeker de aandacht. Ik ben niet van Herselt afkomstig, en ik woon nu in Heultje, maar ik merk wel dat Herselt een fijne, hechte gemeenschap is met een gezellige Kempische sfeer.”