Restaurant Nicoty in Wechelderzande heeft zopas het nieuwe terras in gebruik genomen. Ook de buitengevel kreeg een grondige opfrisbeurt. De voorbije jaren ondergingen ook al de keuken en het interieur van het restaurant en de feestzaal een make-over. Met de vernieuwing van het in- en exterieur is één van de oudste restaurants van de Kempen weer helemaal up-to-date.
In 1984 openden René en Lisette Deboel-Van Laer een eethuis aan de Visbeekbaan in Wechelderzande. Aanvankelijk kwamen mensen er een ijsje en een pannenkoek eten, maar gaandeweg evolueerden ze naar een restaurant. Er kwam ook een feestzaal bij. In 2004 namen zoon Nico en schoondochter Sofie Ceulemans de zaak over en focusten nog sterker op de restaurantbeleving. De voorbije jaren rolden ze een investeringsprogramma uit dat met de ingebruikname van het nieuwe terras, parking en voortuin een einde kent.
Vlees van hier
Chef Nico werkt graag met producten uit de streek. Zo is hij een vaste klant bij Hoeveslager Verstappen in Sint-Lenaarts. “Zijn vader koopt de runderen van het Belgisch wit-blauw ras op markten in Wallonië en kweekt die verder op met een goede voeding voor een betere smaak”, vertelt Nico. “Wekelijks kiest zoon Luc de beste dieren uit en die gaan naar het slachthuis. Nadat het is versneden, komt het vlees naar hier. Een kortere keten kan niet.” Ter gelegenheid van het nieuwe terras creëerde Nico een Terrasmenu dat de hele zomer op de kaart staat.