De Kempense ondernemers zijn nog te weinig vertrouwd met de leerlingen die in hun bedrijf kunnen komen werken en daar wil het Regionaal Overlegplatform Leren en Werken (ROP) wat aan doen. Het start een informatiecampagne naar Kempense werkgevers waarin ze de voordelen uitleggen.
“Met deze communicatie willen we werkgevers overtuigen om deeltijds lerende jongeren een werkplek aan te bieden. Het is een win voor de jongere, de ondernemer en de maatschappij. We hebben de contractmogelijkheden overzichtelijk weergegeven. Zo weten werkgevers waaraan ze beginnen”, zegt Bart Van Hecke, voorzitter van het Regionaal Overlegplatform Leren en Werken Kempen.
Werkplek op maat
Dit schooljaar zijn in de regio 656 leerlingen gestart in Kempense scholen die deeltijds onderwijs aanbieden. Voor elke jongere wordt een werkplek op maat gezocht als onderdeel van zijn opleiding. Omdat bijkomende leerwerkplaatsen in bedrijven broodnodig zijn, slaan de ROP-partners de handen in mekaar om 1 gezamenlijke communicatie te richten aan ondernemers. In een brochure krijgen ze de verschillende mogelijkheden uitgelegd.
“Via het deeltijds leren en werken leer je de jongere een stiel én je leert de persoon kennen. Hierdoor weet je bij aanwerving goed welke medewerkers je in je bedrijf inzet. Ik raad het iedere ondernemer aan”, getuigt René Van der Kooij van Renovatiewerken VD&K uit Mol.
Naast de scholen werken ook de VDAB en Voka-Kempen mee.