3 jaar na de opening van hun brasserie Miraneau in Turnhout hebben zaakvoerders Dominique Segers en Shirley Cynsmans een invulling gevonden voor hun dakterras. De Moyo Rooftop Bar zorgt deze zomer ook voor extra werkgelegenheid bij Miraneau.
“We wilden al lang iets doen met ons dakterras, eind mei zijn we er gewoon aan begonnen.” Op amper 6 weken tijd toverden Dominique, Shirley en het team van Miraneau de eerste Turnhoutse rooftop bar tevoorschijn. “We geloven dat we met Moyo een leuke meerwaarde kunnen geven aan deze stad.”
Complementair
Miraneau is ondertussen ruim 3 jaar open. “We zijn een verfijnde brasserie met een toegankelijke kaart, van een spaghetti met een cola tot een driegangenmenu met een fles wijn.” Voor Moyo werd bewust een andere sfeer gecreëerd. “Hier is het cosy, nonchalant chic. We serveren hier extra cocktails en frisse, zomerse drankjes. Op de hapjeskaart staan onder meer bar bites en tapasgerechten. Die is mee verwezenlijkt door onze chef-kok Dieter Leys (die eerder aan de slag was bij De Pastorie in Lichtaart, red.).”
Om de dakbar te bemannen, namen Dominique en Shirley extra personeel aan. “Het aantal varieert maar op een typische zaterdag moet je 10 mensen in de zaal beneden, 7 in de keuken en 4 boven rekenen.” Moyo kan zo’n 80 mensen ontvangen. “Boven is ook complementair met beneden. Vroeger moesten we mensen die een plaatsje op het terras langs de vaart wilden, al eens teleurstellen. Nu kunnen ze boven aperitieven tot ze beneden kunnen eten. Of na hun eten nog een digestive nuttigen boven.”