Meer smaak, minder suiker in nieuwe kinderijsjes

KASTERLEE - Ijsboerke uit Tielen (Kasterlee) heeft vier nieuwe kinderijsjes ontwikkeld. Dat deed het in samenwerking met de ijsjesexperts Belle, Lea-Marie en Daan van Studio 100. Het melkijsje en de drie waterijsjes hebben een nutri-score A.

De Ijsjesbrigade met drie jonge experts kozen na veel ontwerpen en proeven voor een Samsonijsje dat minder suiker bevat, maar wel een bron is aan eiwitten, vezels en calcium. De nieuwe samenstelling van K3 vroeg ook om nieuwe ijsjes. Ijsboerke breidde daarvoor zijn waterijsjesassortiment uit. Naast de klassieke smaken orange en cola is er nu ook lemon-lime. Ook deze waterijsjes bevatten minder suiker.

Lokale ingrediënten

Ijsboerke werkt al sinds 2005 samen met Studio 100. Het Tielense bedrijf, dat in 1935 is opgericht, produceert zijn ijsjes nog steeds in het hart van de Kempen. De ingrediënten halen ze zo veel mogelijk uit eigen land. Sinds 2017 maakt Ijsboerke deel uit van Baronie, dat ook de chocolademerken Chocolade Jacques en Duc D’O in zijn gamma heeft.