Het klinkt heel cliché maar met het opstarten van een eigen zaak ziet Mellissa een jeugddroom in vervulling gaan. “Ik heb een opleiding als zorgkundige achter de rug, maar ik heb nog niet in die sector gewerkt. Tijdens mijn studies had ik een job bij de traiteurdienst van een warenhuis. Broodjes maken was er één van mijn taken. Toen al vond ik dat heel plezant. Nadien heb ik ook nog zeven jaar drankjes rondgedragen in de discotheek Millennium in Herselt. Als ik tussen de mensen kan zijn, begint het te kriebelen. Die twee dingen kan ik hier nu combineren.”
Tot in november van vorig jaar konden de inwoners van Tongerlo en passanten voor broodjes terecht in de Crostini. “We hebben het pand de voorbije weken een flinke opknapbeurt gegeven en hopen nu oude en nieuwe klanten te kunnen ontvangen.” Naast de naam van de zaak is ook de vermelding Food Bar in grote letters verschenen op het raam. In het eetgedeelte kunnen 16 mensen plaats nemen. Als het straks wat warmer wordt is er voor de deur plaats voor een terras. “Op de kaart staan uiteraard de klassieke broodjes, maar we bieden ook wraps, koude schotels, panini’s, crocques, pastabekers en warme snacks aan. Afsluiten kan bijvoorbeeld met chocolade- of kaastaart.”
Mellissa raadt vooral de Premium Burgers aan. “Hiermee maken we het verschil. Dat zijn verse hamburgers met een gewicht van 180 gram. Ook het broodje is speciaal, net als de sausjes om het geheel op smaak te brengen. “ De volgende weken wil Mellissa vooral goed uit de startblokken schieten.
“Ik wil leren welke broodjes populair zijn en daar verder op inzetten. Na de inloopperiode is het ook de bedoeling om leveringen te gaan doen bij bedrijven. Ik denk ook aan smaakvolle ontbijtmanden die eveneens aan huis zullen geleverd worden.”
Foodbar (M)Eatingspoint is open van dinsdag tot en met zaterdag, www.meatingspoint.be