Dit project, waarin 10 miljoen euro wordt geïnvesteerd, markeert een belangrijke mijlpaal in het 60-jarige bestaan van het bedrijf. De realisatie van dit pand gebeurt in samenwerking met architectenbureau: archipelago , en TM: ARTEM-Vanhout.pro.
Van een focus op groenonderhoud is het bedrijf verder uitgegroeid tot een veelzijdige organisatie met verpakkingsafdelingen, een montage/assemblage afdeling, een naaiatelier en diverse werkplekken bij klanten op locatie. Lidwina telt inmiddels 550 medewerkers.
Lees ook: Lidwina creëert een ‘straat van sterke merken’ in samenwerking met Phobos & Actor
Het nieuwe gebouw komt er niet alleen om het verouderde hoofdgebouw uit de jaren ’80 te vervangen, maar is ook een stap naar verdere professionalisering en uitbreiding van hun diensten. “We willen bouwen op een duurzame manier, onder andere door gebruik te maken van geothermische energie. Het is vooral onze bedoeling om een duurzame impact te creëren op de maatschappij door iedereen die wil werken een kans te geven en te focussen op zijn/haar talent”, zegt Johan Baert, voorzitter van Lidwina.
‘kansencampus’
De ambitie is om te evolueren naar een ‘kansencampus’, waar iedereen gelijke kansen krijgt om hun vaardigheden te ontwikkelen. Algemeen directeur Kris Ooms kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. “We zijn geëvolueerd van een dagactiviteitencentrum naar een volwaardig industrieel bedrijf, met veel aandacht voor het welzijn van onze medewerkers.”
Als alles volgens plan verloopt, wordt de nieuwbouw over een jaar in gebruik genomen. Daarna zal ook het huidige verouderde gebouw worden afgebroken en is het dus de ambitie om dat terrein in een “kansencampus” te herschapen.