TURNHOUT – Het Tweetorentjesplein in Turnhout is een ‘oude nieuwe’ horecazaak rijker. De meeneemcocktails van Nosh&Toniq hebben plaats gemaakt voor de brunchmenu’s van Barnosh.
Ruim twee jaar geleden openden Gert Laurijssen en Yanniek Perron Nosh & Toniq op het Tweetorentjesplein, vlakbij de Grote Markt en Turnova. Laurijssen is horecaconsulent en drijvende kracht achter kennisnetwerk Food Service Alliance. Samen met zijn vrouw Nancy Berckvens en met Perron opende hij een jaar geleden restaurant Smaakhoeve De Lochtenberg bij Boerderij Hegget in Merksplas.
De focus bij Nosh&Toniq lag op sapjes en sandwiches, takeaway en korte keten. “Maar we zochten naar meer symbiose tussen de zaken in Merksplas en Turnhout”, zegt algemeen manager Yanniek. “Met Barnosh willen we de boerderij naar de stad brengen.” “We serveren trendy brunchgerechten met ingrediënten uit eigen streek”, zegt Jeroen Van Nuffel. De chef uit Vosselaar deed ervaring op in onder meer Frankrijk, Leuven en Kasterlee. “De kazen, melk, appelsap en yoghurt komen van Merksplas.”
Het Tweetorentjesplein is een charmant plekje pal in het centrum van Turnhout, maar de doorgang naar de Grote Markt via de pittoreske Bloemekensgang is gesloten sinds er gewerkt wordt aan het ondertussen voltooide stadsdeel Turnova. “Er is inderdaad niet veel passage”, zegt Yanniek. “Maar de fans van ons concept zullen ongetwijfeld hun weg vinden. Turnhoutenaars staan wel open om dit soort nieuwe dingen te proberen. En dit jaar nog zou de doorgaan naar Turnova weer open gaan.”