Kühne en Nagel breidt logistiek complex in Geel uit tot 65.000 m2

Kuhne en NagelKühne en Nagel, één van ’s werelds toonaangevende logistieke bedrijven, heeft haar logistiek complex in Geel uitgebreid tot een totale capaciteit van 65.000 m2. Die nieuwe gebouwen werden op 11 december officieel ingehuldigd.

Het nieuwe gebouw heeft een lengte van 582 meter en is gemiddeld 108 meter breed. Het is net geen 14 meter hoog en telt 80 docks, goed voor de opslag van 70.000 paletten. Het terrein in Geel biedt de mogelijkheid om in de toekomst het gebouw met nog eens 10.000 m2 uit te breiden. In het nieuwe complex is zo’n 10.000 m2 volledig uitgerust om te voldoen aan de normeringen die gelden binnen de farmaceutische industrie. Een andere 10.000 m2 biedt  plaats voor standaard warehousing activiteiten. Het gebouw is TAPA-C gecertificeerd en zo ecologisch mogelijk gebouwd met o.a. duurzame materialen, een centraal aangestuurde ledverlichting en de nodige installaties om regenwater af te voeren en te herbruiken. Met deze uitbreiding is een kostenplaatje van 15 miljoen euro gemoeid.

De vestiging in Geel is een van de grootste logistieke terminals in de wereld. Het oorspronkelijke gebouw van 45.000 m2 werd in 2006 geopend en sindsdien uitgebreid. Kühne en Nagel is aanwezig is meer dan 100 landen en stelt wereldwijd 60.000 mensen te werk. In Geel werken momenteel 350 mensen, maar de uitbreiding zou op korte termijn 100 bijkomende arbeidsplaatsen creëren. „Geel is door haar bijna centrale ligging in België en Europa een bijzondere locatie. Van hieruit kunnen we makkelijk heel wat internationaal opererende bedrijven servicen die vanuit België de Europese markt willen benaderen”, zegt Ernst Cuppens. „De voorbije jaren is Kühne en Nagel sterk gegroeid: niet alleen door de nodige logistieke dienstverlening te bieden, maar vooral door oplossingen aan te reiken die onze klanten ontzorgen in hun logistieke proces. Daar waar onze logistieke oplossingen vroeger vooral B-to-B gericht waren, werken we nu ook B-to-C. Ook onze klantenportefeuille evolueerde mee met de noden van de markt.”