Voor Kim Hermans (43) betekent Den Bistro een terugkeer naar de horecawereld. “Op 16-jarige leeftijd ben ik in de horeca beginnen te werken en ik heb met mijn ex-partner ook een eigen zaak gehad”, vertelt Kim. “Daarna ben ik gestart met het maken van stickers en bedrukkingen voor onder andere bedrijfskleding en vrachtwagens. Intussen had ik geïnformeerd of er in Breebos een pand leegstond, maar dat was toen niet het geval. Drie maanden geleden kreeg ik telefoon met de vraag of ik interesse had in de locatie van Framanneke, die leeg kwam te staan. Aangezien het bedrijf met de bedrukkingen goed liep, heb ik nog even getwijfeld. Voor de vaste klanten ga ik nog wel bedrukkingen blijven doen.”
“De verbouwingen zijn begonnen op 1 augustus. Op korte tijd is er hard gewerkt. Er staat een toog, het sanitair is vernieuwd en er kwamen een bergruimte en keuken bij. Enkele grote toestellen van Framanneke konden we overnemen. Mijn eerste idee was om de zaak Café au Lait te noemen, maar Den Bistro spreekt voor zich. Klanten komen binnen in een grote open ruimte. Tegen de gangmuur hangen we foto’s van hoe Breebos er vroeger uitzag.”
Gebak van de dag
Dat de bezoekers van Breebos nood hebben aan een horecazaak werd voor Nick en Kim de voorbije weken duidelijk. “We hebben al veel goede reacties gekregen”, zegt Nick (42). “Mensen die voorbijkwamen, lieten weten blij te zijn dat er weer een plaats is om te eten en te drinken op Breebos. Het voordeel voor ons is dat er geen andere horecazaken mogen komen op het shoppingpark. Ik blijf nog drie dagen per week mijn ander werk doen, van donderdag tot zaterdag help ik in Den Bistro.”
Voor het eten richt Den Bistro zich op kleine gerechten. “Op de kaart staan onder meer soep, croque, videe en spaghetti”, legt Kim uit. “Wie liever iets zoeter wil, kan kiezen uit het gebak van de dag, wafels en pannenkoeken. Dagelijks maken we een ontbijtbuffet van 8.30 tot 11u, daarvoor moet je wel reserveren. Om de opening te vieren, krijgt elke bezoeker op vrijdag 1 september een gratis pannenkoek.”