Keukens De Jong

Keukens De Jong ziet in halve eeuw sector grondig veranderen

50 jaar geleden richtte Willem De Jong Keukens De Jong uit Arendonk op. Die verjaardag wordt een jaar lang gevierd met kookdemonstraties in de showroom.

Keukens De Jong biedt zowel landelijke, moderne als klassieke keukens aan. “Vandaag is een keuken niet langer uitsluitend de plaats waar eten wordt gemaakt”, vertelt zaakvoerder Filip De Jong. “In een hedendaagse woning is het de centrale ontmoetingsplaats van het gezin. De keuken is de plaats waar mensen gezellig praten, gasten ontvangen en ontspannen.”

Blijven investeren
Een halve eeuw na de stichting telt Keukens De Jong 18 medewerkers. “Alles evolueert razendsnel, de vormgeving, de technieken… Je moet blijven investeren en je elke dag aanpassen. Wat de toekomst brengt? Daar kan ik echt niet op antwoorden, net door die constante veranderingen.”

Voor dit feestjaar ligt het programma gelukkig al wel vast. “We vieren onze vijftigste verjaardag met kookdemonstraties in onze showroom”, vertelt Filip De Jong. “Volgende maand geeft Ellen Lammens van L’Atelier Sucré een workshop patisserie. Voor de zomer leren onze klanten nog stoomkoken dankzij Miele en bakken en koken met de inbouwtoestellen van Neff. In het najaar geven we die laatste twee demonstraties nog eens.”

Keukens De Jong neemt op 6 oktober ook deel aan Openbedrijvendag.