Kempense kaviaar verovert de wereld

Steurkwekerij Aqua Bio uit Turnhout bracht het voorbije jaar zo’n 2.000 kilo Belgische kaviaar op de markt. Een absoluut record, volgens kaviaarkweker Willy Verdonck en een veelvoud van wat de landen aan de Kaspische Zee aan kaviaar mochten produceren. De Belgische kaviaar die in Turnhout geproduceerd wordt, is niet afkomstig van in het wild gevangen steur, maar van vissen die gekweekt en opgegroeid zijn in kwekerijen. De steurlarven worden in Turnhout uitgezet en eens groot genoeg, worden ze uitgezet in kweekvijvers op verschillende plaatsen in ons land. Willy Verdonck richtte samen met Flor Jossen in 1990 Aqua Bio op. Vandaag draait de productie van Royal Belgian Caviar op volle toeren. 

De Kempense kaviaar wordt niet alleen in ons land verkocht, een groot deel is besteld voor de export naar o.a. Hong-Kong, Japan, Zwitserland, Frankrijk en Groot-Brittannië.