Segorex en Tapwat Foto: rr

Kempense ondernemer krijgt op Dag van de Ondernemer volksvertegenwoordiger Tine Van der Vloet (N-VA) over de vloer: “Een hele eer”

BEERSE - Naar aanleiding van de Dag van de Ondernemer zullen Segorex en TapWat, twee bedrijven uit Beerse, op vrijdag 18 november vereerd worden met een bezoek van volksvertegenwoordiger Tine Van der Vloet (N-VA). Het bezoek kadert in het thema duurzaamheid. "Wij halen al achttien jaar het onderste uit de kan om klanten hun duurzaamheidsdoel te helpen behalen”, klinkt het.

Stef Gys was enigszins verrast toen de telefoon rinkelde en plots UNIZO aan de lijn hing. “Ze waren naarstig op zoek naar een bedrijf dat zich met hart en ziel inzet voor een groenere samenleving. Het is natuurlijk een hele eer dat er aan ons gedacht wordt, aangezien wij al achttien jaar het onderste uit de kan halen om klanten hun duurzaamheidsdoel te helpen behalen”, zegt de Kempense ondernemer. “Dat doen we onder meer door technieken toe te passen om flessenwater te besparen en het (her)gebruik van regenwater aan te moedigen en ten volle te benutten.”

Let it rain!

Dat laatste is de expertise van Segorex. De firma levert en plaatst installaties voor regenwaterrecuperatie, afvalwaterbehandeling en waterbehandeling die je een fixe besparing op je maandelijkse waterfactuur kunnen opleveren. Het gaat dan bijvoorbeeld over een waterverzachter, ontijzeraar of drinkwatersysteem.

TapWat richt zich dan weer op het verminderen van flessenwatergebruik door het plaatsen van TapWat-drinkwatersytemen aangesloten op leidingwater. TapWat bestaat slechts twee jaar, maar heeft al grote namen onder haar klanten waaronder Voka, Officenter, Kreatos, Unizo, UZ leuven , Thomas More en andere.

Voor Stef is het bezoek van een volksvertegenwoordiger de uitgelezen kans om het belang van regenwaterinstallaties aan te kaarten. “We moeten dringend ons regenwater ter plaatse houden, dat mag niet langer worden afgevloeid naar de rioleringen, grachten of beken omdat dat teveel overlast veroorzaakt voor de zuiveringsstations. Het werkt ook aanzienlijk meer overstromingen in de hand, zeker nu dat we veel meer natte zomers krijgen.  We doen dan ook ons uiterste best om zoveel mogelijk bedrijven, verenigingen en particulieren aan te sporen om regenwater te gebruiken, want dat is niet alleen beter voor het milieu, het komt ook nog eens je portemonnee ten goede.”

Bovendien merkt hij op dat het opvangen van regenwater vandaag een behoorlijk prijzige affaire betreft. “Een tuin omgooien en buizen opnieuw aanleggen kost stukken van mensen. Subsidies zouden een stap in de goede richting kunnen betekenen”, aldus zaakvoerder Stef Gys.