Op de Werft in Geel is afgelopen weekend BarSjoe open gegaan. Zaakvoerder Kevin Vangenechten combineert er voortaan zijn passies voor horeca en bakkerij.
De voorbije jaren werkte Kevin Vangenechten in de bakkerij van zijn ouders in Geel-Elsum. “Ik heb vroeger nog in de horeca gewerkt en die microbe heeft me ook helemaal te pakken”, vertelt hij. “Het enige dat ik niet zo leuk vond, waren de nachturen. Toen ik de kans kreeg om koffiehuisje Julie’s over te nemen, vielen alle puzzelstukken op hun plaats.”
Ander concept
Julie’s, dat vier jaar de deuren open hield, stond bekend om het glutenvrije gebak. Kevin nam een bestaand koffiehuisje over maar zowel het concept als het interieur zijn drastisch veranderd. BarSjoe serveert onder meer ontbijt, lunch en fingerfood. De gebakjes worden vers gemaakt door zijn vader. “Ik blijf gepassioneerd door de bakkerij, dus het wordt plezant om samen te werken met mijn vader. Het is een win-winsituatie voor iedereen.”
Kevin is ervan overtuigd dat zijn nieuwe concept alle kans op slagen heeft. “Sinds de opening heeft de zaak constant vol gezeten, dus ik mag zeker niet klagen.” Waar komt ten slotte de bijzondere naam vandaan? “De meeste mensen kennen mij als ‘den sjoe’. Daar wou ik dus zeker naar verwijzen met mijn eigen zaak.”