De opening van een nieuw restaurant is altijd een heuglijke gebeurtenis maar tegelijkertijd ook een stresserende aangelegenheid. “We hebben zware maanden achter de rug”, bekent Johan Ariën. “Terwijl wij het restaurant in Westerlo nog uitbaatten tot 27 maart startten de verbouwingswerken aan onze privéwoning in februari. Dat waren best grote werken maar gelukkig is alles perfect verlopen.”
Huiselijke sfeer
“Dankzij een aanbouw is de benedenverdieping van het huis 32 vierkante meter groter geworden”, vult Els Bastianen aan. “Daarin is de keuken deels ondergebracht en ook een deel van de zaal. Zo hebben onze gasten een mooi zicht op de tuin. In totaal hebben we nu plaats voor 35 couverts. We ontvangen de gasten letterlijk in onze voormalige woonkamer. Die huiselijke sfeer is erg belangrijk. We wonen hier al achttien jaar, maar zelf hebben we eigenlijk nooit kunnen genieten van onze privéwoning omdat we steeds aan het werken waren. Voortaan delen we ons huis met de gasten en kunnen we er ook zelf van genieten terwijl we werken.”
Met Joels, wat staat voor de samentrekking van Johan en Els, neemt het Laakdalse culinaire ondernemerskoppel een nieuwe frisse start. “Dankzij de open keuken leggen we de nadruk op een totaalbeleving en ook de kaart zit in een nieuw jasje”, vertelt Johan Ariën. “De gerechten zijn het best te beschrijven als elegante Franse keuken met moderne toetsen en lokale invloeden. We serveren een 3-, 4- of 5-gangen signatuurmenu en de lunch bestaat uit twee gangen met koffie. Natuurlijk kan er ook à la carte gegeten worden.”
Sappenarrangement
“Een nieuwigheid is het sappenarragement, dus foodpairing met non-alcoholische dranken”, legt Els Bastianen uit. “We hebben ook de openingsuren aangepast. Op maandag, vrijdag en zondag is een lunchservice voorzien van 12u tot 14u en start de avondservice om 18u. Op donderdag en zaterdag is er alleen een avondservice en onze sluitingsdagen zijn dinsdag en woensdag.”