NIJLEN – Sam Dingenen en Daniel Dergent hebben een nieuw ijssalon/tearoom geopend in de Statiestraat in Nijlen. De vrienden hebben hun nieuwe zaak koudweg Dingenen & Dergent genoemd.
Bakker Sam Dingenen, die een bakkerij heeft in de Statiestraat, kwam enkele jaren geleden al op het idee om zich ook te specialiseren in ijs, en zijn maat Daniel Dergent zag dat meteen zitten. Ze verkochten hun ijs in de bakkerij, maar dat werd zo’n succes dat het idee van een aparte ijssalon zich opdrong.
Sam Dingenen besliste om het bakken over te laten aan personeel en Daniel engageerde zich ook voluit. Beiden besloten een kwaliteitsvolle ijssalon te openen: Dingenen & Dergent.
Klanten kunnen kiezen uit een indrukwekkend aantal soorten ijs. Het duo is vooral trots op het ijs met pistachesmaak, waarvoor een Siciliaanse pistachenoot wordt gebruikt.
Op de kaart staat veel meer dan ijs alleen. “Ook Italiaanse limonade en fruitsap, en zelfgemaakte Brusselse wafels en pannenkoeken. In het weekend kan je bij Dingenen & Dergent ontbijten met onze eigengebakken pistolets.”
De uitbaters werken samen met andere plaatselijke handelaars: ze serveren het plaatselijke Viswijf-bier, halen hun kazen bij de Kaasmarkt en hun dranken bij drankenhandel ’t Sas.
Ze willen van hun nieuwe zaak een dessertenparadijs maken. “We hopen dat mensen na een etentje op restaurant hun dessert hier komen eten.”