De huishoudhulpen van dienstenchequebedrijf BalDeMol mogen voortaan een deel van hun verloningspakket zelf deels invullen. Dat is een primeur in de sector. Ze kunnen bijvoorbeeld hun supplementaire eindejaarspremie invullen met extra voordelen of met extra vakantiedagen. Met de verloningsalternatieven wil BalDeMol zich positioneren als een aantrekkelijke werkgever.
Het bedrijf, dat actief is in de regio Balen, Dessel, Mol en Retie, ziet zich geconfronteerd met een grote concurrentie om huishoudhulpen aan te trekken en te behouden.
Allerlei opties
Directeur Marleen Vanlingen: “De vraag naar huishoudhulp is groter dan we kunnen bijhouden. We bieden onze huishoudhulpen via SD Worx nu extra flexibiliteit in hun verloning. Meer dan de helft (53 %) van de werknemers heeft een keuze gemaakt via het Flex Income Plan, iets wat we vanaf nu jaarlijks aanbieden. We zijn heel tevreden met dat eerste resultaat. We verwachten volgend jaar nog meer instappers. De meerderheid (62 %) koos voor extra betaalde vakantiedagen, met een maximum van 5 per jaar. Andere opties zijn een bruto cash premie, extra kinderbijslag, kilometervergoeding, een terugbetaling van pensioensparen of van een gezondheidsplan. Maar ze kunnen ook kiezen voor een nieuwe fiets.”
Kim Van Houtven van SD Worx meent dat het ook voor bedrijven met kleine budgetten om een flexibel verloningssyteem in te voeren. “In het geval van BalDeMo is het de extra eindejaarstoelage van 4,33% die de medewerker flexibel mag invullen. Voor de werknemer levert de keuze extra waarde op. Voor de werkgever is het budgetneutraal. Wij ondersteunen in de analyse, juridische onderbouw en communicatie van het project. Via de ‘Flex Income Plan webshop’ maakten de huishoudhulpen makkelijk hun keuze. Gedurende het hele project hebben we een grote interesse en betrokkenheid van de medewerkers ondervonden.”
Bij BalDeMo werken in totaal 195 mensen.