Horecatoppers Bram Gers van Cuisine Catering uit Turnhout en Guy Weyts van Eatertainment uit Mol slaan de handen in elkaar. Donderdag 18 april openen ze het Experiencentrum van hun nieuwe bedrijf Stoke.
Bram Gers en Guy Weyts vonden elkaar in hun drukke agenda’s. “We moesten af en toe cateringopdrachten weigeren, maar door deze samenwerking kunnen we zelfs grotere projecten aan”, vertelt Bram Gers. “We hebben er al een paar samen gedaan, bijvoorbeeld een bedrijfsfeest in Nederland voor 300 man of thuis koken voor mensen, niet 1 maar 4 keer op een dag. Enkele dagen geleden stond Guy nog in Alpe d’Huez voor de wintereditie van Tomorrowland.”
Workshops
Stoke belooft meer te worden dan een som van de delen. “In ons Experiencenter in de Emiel Becquartlaan in Mol kunnen bezoekers OFYR-barbecues zelf beleven. We bieden workshops aan, voorlopig 2 per week, waar zowel de beginners als de professionals kunnen bijleren. Verder geven we demonstraties bij dealers ter plaatse en uiteraard is er nog de catering.” Guy Weyts is namelijk verdeler van het barbecueconcept OFYR en maakte er vorig jaar een kookboek voor, dat wereldwijd is verspreid.
Voor de inrichting van het Experiencenter werkte STOKE samen met de Factorij uit Retie, die unieke meubels maakt. Het nieuwbakken bedrijf heeft bewust geen mensen in dienst. “We gaan wel samenwerken met een poule van ongeveer 10 freelance chefs, die allemaal minstens hetzelfde niveau hebben als Guy.”