Horeca Middenkempen is actief in de regio’s Herentals, Geel en Mol. Ook de horecagemeente Kasterlee ligt in het werkingsgebied. “In dit deel van de Kempen zijn ruim zeshonderd horecazaken gevestigd”, zegt Joris Wils, die zelf zaakvoerder van brasserie De Repertoire in Herentals is.
Het is al even geleden dat Horeca Middenkempen voor haar leden een evenement heeft georganiseerd. De voorbije pandemie is daarvan de oorzaak. Maar de behoefte is groot, want er zijn veel onderwerpen om over te praten: personeelstekorten, duurdere grondstofprijzen, stijgende energiekosten en klanten die een kleiner budget om uit te geven overhouden.
“Heet zal geen evidentie zijn om er met deze cocktail een rendabele winter van te maken”, beseft Joris Wils. “Het evenement zal ons ook geen kant-en-klare oplossingen bieden. Maar alle beetjes helpen. We kunnen zeker leren van elkaar. Hoe meer kleine tips we kunnen delen, hoe beter we ons kunnen wapenen tegen deze uitdagingen.”
Voor de deelnemers – Joris Wils hoopt op 150 inschrijvingen – wacht op 3 oktober om 18u een avondvullend programma met drank en een maaltijd in De Kaasboerin in Postel. Matthisas De Caluwe, ceo van Horeca Vlaanderen, komt de deelnemers een hart onder de riem steken. Inschrijven kan nog via hvmiddenkempen@gmail.com.