HULSHOUT – Herbafrost, producent van versgevroren kruiden, heeft een nieuw gebouw in gebruik genomen. Het bedrijf ziet de vraag naar zijn producten stijgen en heeft daarom een nieuw pand gebouwd om de groeiambities verder te kunnen waarmaken.
Kruidenspecialist Herbafrost kende de afgelopen jaren een sterke, organische groei. Het bedrijf telt ondertussen een 40-tal medewerkers, onder meer door de expansie koos Herbafrost ervoor om volledig voor de toekomst te gaan en een 1,3 miljoen te investeren in een splinternieuw hoofdkantoor van 800m². Eind september verhuisde de kruidenspecialist naar het nieuwe gebouw. De bouwplannen waren in handen van bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Oudsbergen naar een ontwerp van architect Heremans Manshoven.
8.000 ton kruiden per jaar
Herbafrost behoort tot de marktleiders in Europa in de verwerking van IQF (Individual Quick Frozen) kruiden. Een kwart van hun productie bestaat uit biologische kruiden. “Herbafrost bestaat dit jaar 20 jaar”, vertelt Willy Van Asten. “Zo startten we in 2000 in Hulshout. In 2004 openden we in Vladslo bij Diksmuide een tweede productiesite. We zijn gespecialiseerd in het verwerken en invriezen van IQF kruiden, kruidendrops en kruidenpellets. Zo kan de diepvrieslijn zo’n 2,5 ton per uur verwerken en zien we de laatste jaren een sterke groei met een volume van 8.000 ton kruiden per jaar. Ook het aantal medewerkers steeg de afgelopen jaren, waardoor onze huidige burelen te klein werden. Daarom kozen we ervoor om een nieuw pand te bouwen, waar we onze groeiambities verder kunnen uitzetten.”
Groene toekomst
Het nieuwe hoofdkantoor werd gebouwd langs het perceel van het oude gebouw. “Terwijl wij bezig waren met de werken, kon Herbafrost toekijken hoe hun bouwdroom vorm kreeg.” Vertelt Johan Vandegaer, bouwadviseur bij Mathieu Gijbels. “Herbafrost vond het belangrijk dat hun nieuwe gebouw niet enkel functioneel was, maar ook mooi en stijlvol oogde om op die manier klanten te kunnen ontvangen in een modern kantoor en de medewerkers een fijne werkomgeving te bieden.”