feedthenurses3

Hendrickx Feesten middelpunt van gratis maaltijden voor verplegend personeel

TIELEN – ‘feedthenurses’ het initiatief van een aantal chef-koks om verpleegkundigen gratis maaltijden aan te bieden, is op korte tijd zo gegroeid dat de restaurantkeukens van sommigen hiervoor te klein werden. Daarom is ‘feedthenurses’ nu samengebracht bij traiteur Hendrickx Feesten in Tielen.

Nu restaurants en cafés noodgedwongen dicht blijven in de strijd tegen het Coronavirus, hebben verscheidene chef-koks in de provincie Antwerpen het plan opgevat om hun vrijgekomen tijd ten dienst te stellen van het verplegend personeel in de ziekenhuizen, voor wie het nu alle hens aan dek is. De koks maken maaltijden klaar en brengen die naar ziekenhuizen, zodat verpleegkundigen, die nu  niet toekomen aan boodschappen doen of koken, toch iets deftigs kunnen eten.

De chefs komen van restaurants als Atelier Maple (Antwerpen), De Wingerd (Vorselaar), Petit Cuistot (Lier) en Zoen (Antwerpen). De ingrediënten komen van wat groothandelaren en producenten willen schenken.

“De respons is enom”, vertelt Kristof Keuppens, zaakvoerder van Hendrickx Feesten. “Leveranciers zitten met overstock nu de horeca is stilgevallen. We krijgen heel veel binnen, waardoor hier honderden maaltijden bereid kunnen worden. Wij zijn heel blij dat we hieraan kunnen meewerken. IN de eerste plaats om te helpen. Maar het is ook fijn dat, nu ook onze opdrachten zijn weggevallen, er toch weer de geur van eten in het gebouw hangt.”

Hendrickx Feesten heeft zijn accommodatie aangeboden omdat dat handiger is dan wanneer iedereen in zijn eigen restaurantkeuken werkt. Ook heeft het traiteursbedrijf een grotere capaciteit dan het gemiddelde restaurant. Van hieruit wordt elke dag een ander ziekenhuis in de streek getrakteerd met smakelijke maaltijden die het ziekenhuispersoneel kan opwarmen wanneer het hen uitkomt.

“Zolang de huidige maatregelen van kracht blijven en wij geen reguliere opdrachten kunnen uitvoeren, zolang kunnen wij met dit initiatief doorgaan”, vertelt Kristof Keuppens. “Uiteraard hangt alles er ook van af hoe lang leveranciers nog voedsel blijven schenken.”