“Het opgelegde thema van de wedstrijd was de Olympische Spelen”, verduidelijkt Yannick Haast in Gazet van Antwerpen. “Zo kwam ik al heel snel uit bij de Japanse citrusvrucht sudachi. Ik vond dat goed passen bij een karamelganache. Ik heb er een praliné van de macadamianoot onder gezet. Dat concept stond eigenlijk al snel op punt. De naam Medaru is Japans voor medaille.”
De inventiviteit met chocolade kwam bij Yannick pas laat in zijn opleiding boven. Tijdens zijn studies deed hij weekendwerk bij sterrenrestaurant Colette in Westerlo. Hij deed ook stage bij het Hof Van Cleve, een driesterrenrestaurant. Pas op zijn laatste stage bij een Nederlandse chocolatier sprong de vonk over, en ging hij zich meer op chocolade focussen.
“Nog voor ik vorig jaar hier in Sint Jozef Geel mijn studies beëindigde, had ik al mijn eigen chocoladeatelier in Olen”, zegt Yannick Haast. “Ja, dat loopt heel goed. Ik heb in korte tijd heel wat mooie contacten kunnen leggen. Intussen zijn enkele sterrenrestaurants al afnemer van mijn pralines. Die creatie Medaru komt nu ook online in mijn assortiment. Ik wil me blijven verbeteren, ik heb niet het gevoel dat ik mijn top al heb bereikt.”