Biotechbedrijf Genzyme breidt het aanbod interactieve opstellingen van het Mechelse Technopolis uit met de zogeheten DNA-replicatiemodule.
Deze opstelling geeft bezoekers niet alleen een korte toelichting rond erfelijk materiaal. Aan de hand van gekleurde blokjes moeten de jongeren de voorgestelde DNA-lettercombinaties op het bijhorende scherm nabootsen om zo tot een correcte, fictieve celdeling te komen.
“Deze nieuwe aanwinst past helemaal binnen onze missie om wetenschap en technologie dichter bij de mens te brengen”, vertelt Luc Van den Brande, Voorzitter van Technopolis. “Het verheugt ons dat deze samenwerking met Genzyme – ondertussen al voor de tweede keer – opnieuw dergelijk knap resultaat oplevert. We zijn dankbaar dat we kunnen rekenen op de steun van Vlaamse bedrijven die eveneens begaan zijn met de promotie van wetenschap en technologie.”
In het kader van hun bestaande projectsamenwerking met Genzyme in Geel, mogen de leerlingen van de Middenschool-Atheneum GO! Geel als eersten de DNA-replicatiemodule live uitproberen.
Maatschappelijke verantwoordelijkheid
“Bij Genzyme vormt maatschappelijke verantwoordelijkheid een uitgesproken kernwaarde “Dit engagement uit zich onder meer in het belang dat we hechten aan educatie. Vanuit onze ervaring in biotechnologie en maatschappelijk handelen zijn we erg begaan met het bevattelijk en attractief uitleggen van de werking van het menselijke lichaam”, aldus Stéphane Vandendael, Country Manager, Genzyme België. “De DNA-replicatiemodule heeft als onderliggende opzet duidelijk te maken dat DNA verdubbelen om vervolgens cellen te delen, verre van een voor de hand liggend proces is. Met deze multimediale opstelling kan je wetenschap en technologie dichter bij de mensen brengen. Vandaar dat een vernieuwde samenwerking met Technopolis erg voor de hand liggend is.”
Uit de vorige samenwerkingen tussen Technopolis en Genzyme ontstonden reeds de ‘BioGenieBox’ en ‘De Cel’.
Genzyme: ontwikkeling van therapieën voor zeldzame ziekten
Genzyme speelt al 30 jaar een baanbrekende rol in de ontwikkeling van therapieën voor zeldzame ziekten. Recent is daar de behandeling van multiple sclerose (MS) bijgekomen, met twee nieuwe geregistreerde geneesmiddelen. Met de focus op zeldzame ziekten en multiple sclerose, wil Genzyme een positief verschil maken in de levens van deze patiënten en hun families.
Genzyme maakt deel uit van de groep Sanofi die in België 780 medewerkers telt. Met de wereldwijde productiesite van Genzyme in Geel omvatten de Belgische activiteiten van de groep Sanofi het volledige spectrum van de (bio)farmaceutische ontwikkeling: van onderzoek en klinische studie, tot de productie en het op de markt brengen van innoverende geneesmiddelen.