4 studenten van de Faculteit Industriële Wetenschappen van KU Leuven Campus Geel hebben met hun bierpizza de Food At Work Ecotrophelia Award van de federatie van de Belgische voedingsindustrie Fevia gewonnen. Dat betekent dat ze ons land mogen vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Parijs. Bijzonder aan hun ‘Bizza’ is dat het deeg vezelrijk draf van de Turnhoutse brouwerij Het Nest bevat.
Vorig jaar bracht Made in Kempen al het nieuws over dit innovatieve en duurzame product. Normaal wordt het bierdraf dat overblijft na het brouwen, verkocht als veevoeder. Maar de studenten vonden er een hoogwaardige toepassing voor door het toe te voegen aan pizzadeeg zodat die extra vezels bevat. De voorbije maanden werkte het 4-tal een marketingstrategie uit, ontwikkelden ze een grafische identiteit en kozen ze voor een composteerbaar materiaal als verpakking.
Beste van 30 teams
Het Geelse team bestaat uit Niels Van Dyck, Michai Bernaerts, Thomas Van den Broek en Toon Versmissen en was het beste van in totaal 30 deelnemende studentengroepen. Fevia en sectorfonds Alimento organiseerden dit jaar de innovatiewedstrijd voor de 10de keer.
“De overwinning was toch wel een verrassing”, zegt Toon Versmissen. “Ook andere teams hadden hele goede en innovatieve producten. Sommigen hadden duidelijk meer tijd gekregen op hun school om aan een product te werken, wat zorgde voor een mooiere presentatie.” Door de zege mogen de Kempenaars in oktober ons land vertegenwoordigen op de Europese Ecotrophelia Awards tijdens SIAL in Parijs, de grootste voedingsbeurs van Europa.
Ter voorbereiding krijgen ze hulp vanuit Fevia om de marketing rond hun product te finetunen en hun presentatieskills aan te scherpen.