Cateringbedrijf CooKINGS uit Mol zet zijn eerste stappen in de horeca. Het nam de uitbating over van Bistro Calander in de Residentie Jacobsmarkt in het centrum van Turnhout.
CooKINGS staat bekend als event-cateraar, onder meer voor de backstage catering voor artiesten en VIP’s op de grotere Belgische festivals, en is gespecialiseerd in food services aan woonzorgcentra en bedrijven. “De kwaliteit die we leveren met CooKINGS, trekken we nu door naar Bistro Calander”, weet Steven Van Ham, medezaakvoerder van CooKINGS.
Calander was voorheen een restaurant, maar de nieuwe uitbaters maken er een vlotte bistro van. Die richt zich niet alleen tot de bewoners van de seniorenresidentie maar naar alle inwoners van Turnhout, toeristen, werknemers van bedrijven in de buurt, enz. Vanaf 1 november worden de openingsuren en de kaart grondig aangepast. “We hebben gezocht naar leuke, originele en budgetvriendelijke lunchgerechten met net dat tikkeltje meer”, vertelt Steven Van Ham.
CooKINGS wordt geleid door Steven Van Ham, Peter Claessen en Heidi Van Sant. Het bedrijf beschikt in Mol over een professionele productiekeuken van bijna 900 m2 die volledig volgens de voorgeschreven HACCP-wetgeving is ingericht. Van daaruit beleveren ze dagelijks maaltijden en soep aan scholen, bedrijven en woonzorgcentra. Tegelijk biedt de onderneming klanten een brede waaier van cateringformules op locatie. Binnen deze activiteit valt de catering op bekende festivals zoals Graspop Metal Meeting, Dour Festival, Groezrock, Blues Peer, enz., op diverse bedrijfsevents en VIP-uitbatingen op publieksevenementen zoals de Ronde van Vlaanderen, 24 uur van Zolder, Superprestige Hoogstraten, enz.